Hihetetlen aljasság: visszaélt helyzetével, ezt tette az ápolt, idős emberekkel a nővér

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen aljasság: visszaélt helyzetével, ezt tette az ápolt, idős emberekkel a nővér

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Körmendi Járásbíróság kedden egy szakosított szociális otthonban gazdasági nővérként dolgozó nőt, aki elsikkasztotta a gondozására bízott idős emberek, ápoltak pénzét Vas megyében.

Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője az MTI-vel azt közölte,

74 rendbeli sikkasztás vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság a vádlottat, akit 1 év 8 hónap - 4 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, valamint négy évre eltiltott foglalkozásának gyakorlásától.

A vádlott munkakörébe tartoztak a gondozottak igényei szerint kisebb bevásárlások, de ő a felvett előlegekkel nem számolt el az előírásoknak megfelelően, a pénzzel sajátjaként rendelkezett. A gondozottak nevére számlát állíttatott ki, a letéti pénztárból pedig hamis magánokiratokkal 3 millió forintot vett fel, amit saját céljaira fordított.

Az ápolónőt a munkáltatója rendkívüli felmondással már elbocsátotta.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lopás

vas megye

körmendi járásbíróság

gazdasági nővér