Hihetetlen aljasság: visszaélt helyzetével, ezt tette az ápolt, idős emberekkel a nővér

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen aljasság: visszaélt helyzetével, ezt tette az ápolt, idős emberekkel a nővér

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Körmendi Járásbíróság kedden egy szakosított szociális otthonban gazdasági nővérként dolgozó nőt, aki elsikkasztotta a gondozására bízott idős emberek, ápoltak pénzét Vas megyében.

Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék szóvivője az MTI-vel azt közölte,

74 rendbeli sikkasztás vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság a vádlottat, akit 1 év 8 hónap - 4 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt, valamint négy évre eltiltott foglalkozásának gyakorlásától.

A vádlott munkakörébe tartoztak a gondozottak igényei szerint kisebb bevásárlások, de ő a felvett előlegekkel nem számolt el az előírásoknak megfelelően, a pénzzel sajátjaként rendelkezett. A gondozottak nevére számlát állíttatott ki, a letéti pénztárból pedig hamis magánokiratokkal 3 millió forintot vett fel, amit saját céljaira fordított.

Az ápolónőt a munkáltatója rendkívüli felmondással már elbocsátotta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lopás

vas megye

körmendi járásbíróság

gazdasági nővér