Ebben az aprócska faluban él most Cserhalmi György: ezért bújt el végleg a színészlegenda

HelloVidék   
  Megosztom
Ebben az aprócska faluban él most Cserhalmi György: ezért bújt el végleg a színészlegenda

Cserhalmi Györgyöt számtalan filmben és színházi darabban láthatta a közönség, a 74 éves színészlegenda 2014 óta a Nemzet Színésze cím birtokosa. Mostanában keveset látni, visszavonultan él, a Balaton-felvidéken, egy hatvanfős kis faluban tölti a napjait: Kékkúton.

Mostanában keveset látni, visszavonultan él, pár éve megromlott az egészségi állapota. 2016-ban elhunyt a felesége, Erzsi, 2017-ben először a térdével, aztán a gerincével lettek súlyos problémái, az operációkat rehabilitáció követte, majd szükség volt egy hasnyálmirigyműtétre, kivették az epehólyagját, az epevezetékét és a patkóbelet. Cserhalmi György Kékkúton él, írja a femina.hu.

Vasárnaptól újra indul a Spektrum Home-on a DTK: Elviszlek magammal, D. Tóth Kriszta első beszélgetőpartnere Cserhalmi György lesz, aki az új évad nyitó epizódjában mesél családról, fatalizmusról, istenhitről. A Balaton-felvidéken, egy hatvanfős kis faluban tölti a napjait. Kékkúton összefésülődik a város és a vidék, a hely, ami az ő esetében kiválasztja az embert.

74 éves, szabadon jön-megy, de Kékkút az otthona. Nincs számítógépe, az okostelefont sem nagyon használja, ugyanakkor látta a YouTube-on azt a két felvételt, ahol az édesanyjával, Varga Magda operaénekessel szerepel,

aki Debrecenben tanított az Akadémián, egyébként meg marha elfoglalt nő volt, egész életét az operaszínpadokon töltötte, ezért én magam is tudok 44 mezzoáriát.

A gyerekkor nehézségei és néha túlzásba vitt csínytevései - ennek része volt egy rövid intézeti időszak is - ma is foglalkoztatják, de elhessentette a témát, pedig halála előtt édesanyja sokszor kérdezgette, haragszik-e rá valamiért. Helyette most naplót ír, magának magáról, a családjáról: fel- és lemenőiről, hogy kibogozza a múltat, hátha abban megleli a kérdéseire a választ.

Sára, a lánya igazi színházi gyerek volt, és bár próbálta távol tartani, de ő beszökdösött a próbákra. Ő tanította bringázni, lovagolni és autót vezetni is. Nagypapaként még saját állítása szerint is jó. Az unokákkal, Lenkével és Gáspárral sok időt tölt: Lenkével a kapcsolata „igazi szerelem”, sok erdőjárás, beszélgetés, a messzibe rótt körök, Gazsival meg a férfias csatákat vívják, kardoznak, és szelídítik egymást.

Kevesen tudják, hogy Cserhalmi György erdőtechnikusnak tanult, ezért a természetközeliség nem csupán frázis számára, istenhite nagyapján keresztül alakult olyan természetesen, ahogyan a fűszálakban felismert Isten jelen van. Nagyapja volt az, aki írni és olvasni is tanította, a kis Cserhalmi hatévesen kívülről fújta a Toldit.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

cserhalmi györgy

színész

színészlegenda

kékkút