Erre különösen figyeljünk oda ma: sokan visszaélnek a helyzettel a rendőrség szerint

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Erre különösen figyeljünk oda ma: sokan visszaélnek a helyzettel a rendőrség szerint

Ma, november 2-án van a halottak napja a tegnapi mindenszentek ünnepe után. A temetőkben sokan már tegnap este meggyújtották a mécseseket, ennek pedig az az oka, hogy az ünnepnapokat mindig előző nap sötétedéstől számították a villamosenergia felfedezése előtti korokban. A rendőrség erre figyelmeztet.

A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt lelkekért. A katolikusok november 2-án tartják, a mindenszentek november 1-i főünnepét követő ünnepnap.

Debrecen, 2022. november 2.
Látogató a debreceni köztemetőben halottak napján, 2022. november 2-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2022. november 2. Látogató a debreceni köztemetőben halottak napján, 2022. november 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Azonban nem mindenki ebből a célból érkezik a temetőbe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát.

Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, ahol különösen figyelni kell értékeink megóvására, a zseblopások elkerülésére, figyelmeztet a rendőrség.

Címlapkép, fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halottak napja

egyházi ünnep

keresztény ünnep