Erre különösen figyeljünk oda ma: sokan visszaélnek a helyzettel a rendőrség szerint

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Erre különösen figyeljünk oda ma: sokan visszaélnek a helyzettel a rendőrség szerint

Ma, november 2-án van a halottak napja a tegnapi mindenszentek ünnepe után. A temetőkben sokan már tegnap este meggyújtották a mécseseket, ennek pedig az az oka, hogy az ünnepnapokat mindig előző nap sötétedéstől számították a villamosenergia felfedezése előtti korokban. A rendőrség erre figyelmeztet.

A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt lelkekért. A katolikusok november 2-án tartják, a mindenszentek november 1-i főünnepét követő ünnepnap.

Debrecen, 2022. november 2.
Látogató a debreceni köztemetőben halottak napján, 2022. november 2-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2022. november 2. Látogató a debreceni köztemetőben halottak napján, 2022. november 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Azonban nem mindenki ebből a célból érkezik a temetőbe. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát.

Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, ahol különösen figyelni kell értékeink megóvására, a zseblopások elkerülésére, figyelmeztet a rendőrség.

Címlapkép, fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halottak napja

egyházi ünnep

keresztény ünnep