Figyelmeztet a gyermekorvos: még most kell beoltatni a kicsiket, mert késő lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a gyermekorvos: még most kell beoltatni a kicsiket, mert késő lesz

Póta György szerint bár influenzajárványról még nem beszélhetünk, folyamatosan nő az esetszám. Közben az RSV is terjed a gyerekek között, ami korábban csak a koraszülött, éretlen tüdejű csecsemőknél okozott súlyos tüneteket, most viszont egyre több gyermek szorul miatta kórházi ápolásra.

Póta György szerint az oltást még most is érdemes beadatni, mert bár emelkedik az esetszám, influenzajárványról még nem beszélhetünk. A házi gyermekorvos szerint amikor már "a fél ország beteg", nem fog segíteni az oltás. A vírusfertőzésnek vannak egyértelmű tünetei: fejfájás, láz, gyengeség, izomfájdalom. Ha valaki ilyet észlel, pihenjen, csak lázcsillapítóra és C-vitaminra van ilyenkor szükség, írja az atv.hu

Közben az RSV is terjed a gyerekek között. A vírus korábban csak a koraszülött, éretlen tüdejű csecsemőknél okozott súlyos tüneteket, most viszont ez a korosztály kitolódott, és egészséges újszülötteket is megbetegít az RSV.

Ügyeleti rendszer: új szabályok

Életbe lépnek az új szabályok az ügyeleti rendszert illetően, egy párhuzamos rendszer alakul ki, ami szakmailag helyes. Póta György szerint ugyanis eddig úgynevezett vegyes ügyeletek működtek, amelyekben a szakembereknek olyan eseteket kellett ellátniuk, amilyenekkel esetleg korábban soha nem foglalkoztak. Az új rendszer arra jó, hogy ahol eddig nem volt ügyelet, ott most ez megoldódik, de sokat kell majd utazni az orvoshoz, ez sokakat kényelmetlen helyzetbe hoz.

Ha ez bejön, az ország jelentős részén megszűnnek a délután 4 óra utáni rendelési idők, ami szintén kényelmetlen, mert sokan így munkaidőn kívül csak ügyeletre tudnak majd menni a problémájukkal

- tette hozzá a gyermekorvos.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyermekorvos

influenza

járvány

rsv

ügyeleti rendszer

póta györgy

gyermekek oltása