Bejelentette az államtitkár: kétszer érkezik a nyugdíj februárban, itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Bejelentette az államtitkár: kétszer érkezik a nyugdíj februárban, itt vannak a részletek

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.


 


 

Az átlagnyugdíj összege a 2010. évi 97 ezer forintról 2023-ra 208 200 forintra nőtt. A nyugdíjemelés 2012 óta minden évben az infláció mértékéhez igazodik. Ezt még most is garantálja a kormány, a szankciók okozta magas inflációs környezetben is

- hangsúlyozta Tállai András, hozzátéve: a januári 15 százalékos nyugdíjemelés így a most érkező 13. havi nyugdíjra is érvényes. Egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén tehát most 416 ezer forint érkezik az idősekhez.

Tállai András kifejtette, hogy tavaly a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő emberek összesen 370 milliárd forint összegű 13. havi nyugdíjt vagy ellátást kaptak. Idén pedig az kap 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást, akinek a nyugdíja vagy ellátása 2023 előtt indult.

Beszámolt arról is, hogy a külföldön élő jogosult ellátásának EGT-, illetve egyezményes államban pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára történő utalása esetén a 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást a 2023. február havi ellátással összevonva, egy tételként utalják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

nyugdíjszerű ellátás

13. havi nyugdíj

tállai andrás

nyugdíjasok