Minibölcsődével oldanák meg a szülők gondjait: megoldhatja ez a férőhely gondokat?

MTI   
  Megosztom
Minibölcsődével oldanák meg a szülők gondjait: megoldhatja ez a férőhely gondokat?

Minibölcsődét építenek a Békés vármegyei Vésztőn 240 millió forint uniós és hazai támogatásból - mondta a város polgármestere. Két, maximum 16 férőhelyes csoportszobát alakítanak ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel a Körösparti óvoda mellett. Viszont a településen éves szinten mintegy 140 gyermek bölcsődei ellátására lenne igény.

Karakas Anikó közölte, a forrást az úgynevezett Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) uniós keretből nyerték el; a beruházás összegének 27 százalékát (az áfatartalmat) hazai forrásból biztosítják. Az engedélyes tervek elkészültek, a közbeszerzést a kiviteli tervek és a helyi építési szabályzat módosítása után lehet kiírni; a kivitelezést a legkésőbb 2024 végéig kell befejezni.

A csaknem hétezer lakosú városban uniós forrásból épült korábban is egy nyolc férőhelyes, egy csoportszobás minibölcsőde, továbbá a központi óvoda mellett van egy háromcsoportos, egyenként maximum 12 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

minibölcsőde

bölcsődefejlesztés

bölcsőde ellátás

bölcsőde építés

bölcsődei férőhely