Hihetetlen, mire bukkantak: rejtett bűnbarlangot üzemeltetett a férfi titokban a föld alatt

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen, mire bukkantak: rejtett bűnbarlangot üzemeltetett a férfi titokban a föld alatt

Engedély nélkül tartott fegyvert, illetve egy pincébe rejtett, valamint egy presszó külön helyiségében elzárt, pénznyerő gépekkel felszerelt titkos játéktermeket üzemeltetett az a férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

Pirger Csaba, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az 51 éves férfi egy zalaegerszegi presszót üzemeltetett, ahol 2019 augusztusában leplezték le a rendőrök a pincehelyiségben működtetett játéktermet. A járólap alá rejtett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létra segítségével lehetett lemászni a helyiségbe, ahol három pénznyerő automatát vehettek igénybe a presszó vendégei.

Lebukása ellenére a férfi egy általa üzemeltetett másik zalaegerszegi vendéglátóhelyen 2021 januárjáig szintén éveken át üzemeltetett egy ugyancsak titkos játékbarlangot. Ez a presszó vendégtere melletti, kóddal nyitható ajtóval elzárt helyiségben működött, ahol négy pénznyerő automatát használhattak a vendégek.

A szóvivő azt is elmondta: a vádlott lakásán tartott házkutatás során egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt és hozzá tartozó lőszereket találtak, a másodrendű vádlottként szereplő 59 éves ismerősének otthonában pedig egy szintén engedély nélkül birtokolt kispuskát és lőszereket foglaltak le a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlott ellen tiltott szerencsejáték szervezése miatt emelt vádat, illetve mindkettőjüknek lőfegyverrel visszaélés miatt is felelnie kell a bíróságon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szerencsejáték

fegyvertartás

zalaegerszegi járási ügyészség