Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

HelloVidék   
  Megosztom
Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

A 14,2 kilométer hosszú hódmezővásárhelyi szakasz 876 millió forintból épült.

A jövő héttől átadják a forgalomnak a Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely közötti, közel 25 kilométeres bicikliút vásárhelyi, 14,2 kilométeres szakaszát

– jelentette be szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Benkő Zsolt külterületi vásárhelyi települési képviselő. A beruházás részeként a Hősök tere, a Városház utca és a Dr. Imre József utca közé eső szakaszon építettek ki egy forgalomcsillapított autóutat kerékpársávval, melynek köszönhetően a városban biztonságosabbá válik a közlekedés. A kerékpárút a Síp utcától a város közigazgatási határáig készült el, mely önálló vonalvezetéssel, pihenőhelyekkel és egyedi biztonságtechnikai megoldásokkal rendelkezik.

A képviselő elmondta, hogy a projekt ötlete még 2006-ban vetődött fel a Batidán élők részéről, akik a lakossági fórumokon szóvá tették, hogy nem biztonságos a kerékpáros közlekedés Batida és Maroslele, illetve Batida és Hódmezővásárhely között. 2016 áprilisában került sor a támogatói szerződés aláírására, amelyben három település, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely fogott össze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

bicikliút

hódmezővásárhely

makó