Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

HelloVidék   
  Megosztom
Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

A 14,2 kilométer hosszú hódmezővásárhelyi szakasz 876 millió forintból épült.

A jövő héttől átadják a forgalomnak a Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely közötti, közel 25 kilométeres bicikliút vásárhelyi, 14,2 kilométeres szakaszát

– jelentette be szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Benkő Zsolt külterületi vásárhelyi települési képviselő. A beruházás részeként a Hősök tere, a Városház utca és a Dr. Imre József utca közé eső szakaszon építettek ki egy forgalomcsillapított autóutat kerékpársávval, melynek köszönhetően a városban biztonságosabbá válik a közlekedés. A kerékpárút a Síp utcától a város közigazgatási határáig készült el, mely önálló vonalvezetéssel, pihenőhelyekkel és egyedi biztonságtechnikai megoldásokkal rendelkezik.

A képviselő elmondta, hogy a projekt ötlete még 2006-ban vetődött fel a Batidán élők részéről, akik a lakossági fórumokon szóvá tették, hogy nem biztonságos a kerékpáros közlekedés Batida és Maroslele, illetve Batida és Hódmezővásárhely között. 2016 áprilisában került sor a támogatói szerződés aláírására, amelyben három település, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely fogott össze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

bicikliút

hódmezővásárhely

makó