Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

HelloVidék   
  Megosztom
Hódmezővásárhely is bekapcsolódik az országos kerékpárúthálózat vérkeringésébe

A 14,2 kilométer hosszú hódmezővásárhelyi szakasz 876 millió forintból épült.

A jövő héttől átadják a forgalomnak a Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely közötti, közel 25 kilométeres bicikliút vásárhelyi, 14,2 kilométeres szakaszát

– jelentette be szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Benkő Zsolt külterületi vásárhelyi települési képviselő. A beruházás részeként a Hősök tere, a Városház utca és a Dr. Imre József utca közé eső szakaszon építettek ki egy forgalomcsillapított autóutat kerékpársávval, melynek köszönhetően a városban biztonságosabbá válik a közlekedés. A kerékpárút a Síp utcától a város közigazgatási határáig készült el, mely önálló vonalvezetéssel, pihenőhelyekkel és egyedi biztonságtechnikai megoldásokkal rendelkezik.

A képviselő elmondta, hogy a projekt ötlete még 2006-ban vetődött fel a Batidán élők részéről, akik a lakossági fórumokon szóvá tették, hogy nem biztonságos a kerékpáros közlekedés Batida és Maroslele, illetve Batida és Hódmezővásárhely között. 2016 áprilisában került sor a támogatói szerződés aláírására, amelyben három település, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely fogott össze.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

bicikliút

hódmezővásárhely

makó