Mi van itt? Egyre kevesebb buborékos vizet iszik a magyar

HelloVidék   
  Megosztom
Mi van itt? Egyre kevesebb buborékos vizet iszik a magyar

A magyar ásványvízpiac a Nielsen legfrissebb elemzése szerint 2018. január-szeptember között 5,8%-os növekedést ért el a tavalyi azonos időszakhoz képest, az értékesített darabszámokat tekintve. Hazánkban a szénsavmentes ásványvíz fogy a legjobban a nyugat-európai trendeket követve.

A Nielsen kiskereskedelmi indexe szerint az ásványvízeladási adatokat vizsgálva, az első 9 hónapban a hazai gyártók közül a legnagyobb arányú növekedést a Magyarvíz Kft. mutatta fel 2018-ban: az eladott palackok mennyisége 11%-kal volt magasabb, mint a tavalyi január-szeptemberi időszakban (literben ez 11,7%-kal jelent többet). Ehhez főként a zászlóshajó Mizse 11%-os és az új külsőt öltött Primavera 18%-os (vagyis a piaci átlagnál háromszor nagyobb) növekedése járult hozzá.

A teljes portfoliónkat nézve 2018-ban a hektikus időjárás bosszúságot és gyors döntéseket, ugyanakkor rekordokat is hozott. A májusi és augusztusi forgalmunk például kiemelkedően jól alakult. Egyrészt beigazolódott a tavaszi Primavera arculatváltás létjogosultsága és a saját fejlesztésű szögletes palackjaink is sikeres fogadtatásra találtak. Másrészt az esős július után beköszöntő extrém augusztusi melegben egyre többen választottak Mizsét és Primaverát, és ezzel a valaha volt legsikeresebb hónapunk ez az augusztus lett, amikor a tíz évvel ezelőtti nyári hónap mennyiségének közel hatszorosát vitték haza a fogyasztóink

– mondta Balog Zoltán, a vállalat kereskedelmi igazgatója.

A cég saját adatai hasonló tendenciát mutatnak, ám még jelentősebb mértékben a mentesek erősödése látszik: a vállalat szénsavmentes termékei most 54%-át adják a cég teljes forgalmának, ami közel 25%-kal több a tavalyi megoszlásnál.

A termékskálájukból továbbra is a 1,5 literes kiszerelések fogytak a legjobban (2018-ban 18%-kal nőtt a volumen a tavalyi első 9 hónaphoz képest), de a 0,5 literesek már 44%-kal teljesítettek jobban. Balog Zoltán hozzátette: „Magyarországon a fél- és egyliteres ásványvizek részaránya még nem éri el a nyugat-európai átlagot, de a trendeket követve dinamikus fejlődést mutatnak”.

2018 szeptembere közel 9,5 millió palack ásványvíz értékesítése révén 15% forgalomnövekedést hozott a vállalatnak a tavalyi azonos hónaphoz képest. A cég várakozásai szerint ugyanezt a mennyiségnövekedést – a prognosztizált piaci átlagnövekedést jelentősen túlszárnyalva – az év végi záráskor is tartani fogják, ami 30 millió palack többleteladást jelentene az elmúlt évhez képest.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

belföld

ásványvíz

trend

szénsavmentes