Szinte hihetetlen: egymillió magyarnak van alkoholproblémája

MTI   
  Megosztom
Szinte hihetetlen: egymillió magyarnak van alkoholproblémája

Száraz november címmel harmadjára indít kampányt a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány.

Békési Tímea, az alapítvány addiktológiai konzultánsa felhívta a figyelmet arra, hogy legalább egymillió embernek van komoly alkoholproblémája Magyarországon, évente 12 liter tiszta szesz az átlagos alkoholfogyasztás Magyarországon, tehát minden negyedik magyar érintett lehet a problémában.

Az alapítvány az "Egy hónap alkohol nélkül" mottóval elsősorban az úgynevezett kockázati alkoholfogyasztókat - azokat az embereket, akik az egészséget károsító mennyiségben fogyasztanak szeszes italt - szeretnék arra ösztökélni, hogy egy hónapig egyáltalán ne igyanak alkoholt

- fűzte hozzá a szakértő, majd azt is kijelentette, hogy az idei kampányuk a nők alkoholfogyasztására fókuszál. Az alapítvány munkatársa utalt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának egy 2017-es kutatására, amely szerint a fiatal nők alkoholfogyasztási szokásai semmiben nem különböznek férfi társaikétól.

A kampány brit mintára indult, a szigetországban mintegy tízéves hagyományra tekint vissza.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

alkohol

száraz november

alkoholfogyasztás

mti