Jövőre megvalósulhat sok tudatos táplálkozó álma

HelloVidék   
  Megosztom
Jövőre megvalósulhat sok tudatos táplálkozó álma

A Magyar Állatorvosi Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara –valamint az MTA Agrártudományok Osztálya kiemelten fontosnak tartotta, hogy összehívja a növényorvosok, állatorvosok és humán orvosok II. országos fórumát, melyet szerdán tartottak meg Budapesten.

A „One Health” Konferencia témai között szerepel továbbá az egészség- környezetvédelem és élelmiszerbiztonság, illetve az éghajlatváltozás hatásai, következményei, várható kilátásai egészségünkre, környezetünkre. Ezeknek a kérdéseknek a megvitatásával, iránymutatásaival is szeretné elősegíteni a humán orvosok, állatorvosok, növényorvosok sikeres munkáját, és egyben a társadalom és nyilvánosság figyelmét is ráirányítani ezen kérdések fontosságára -tájékoztatta a HelloVidéket az Agrárminisztérium.

Együtt kell megtalálnunk a válaszokat a társadalmi kihívásokra és fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a legfontosabb értéket egy ember életében az egészség jelenti

– mondta nyitó beszédében Nagy István agrárminiszter, a rendezvény védnöke.

Hozzátette, hogy a megfelelő életminőség alappillére a biztonságos élelmiszer, amihez GMO- és vegyszermentes eljárásokat kell alkalmaznunk az állattenyésztésben és a növénytermesztésben egyaránt.

A miniszter kiemelte, hogy az Agrárminisztérium fontos feladatának tekinti az ehhez szükséges feltételek biztosítását. Jövőre a többletforrásoknak köszönhetően megteremthetőek azok a lehetőségek, amelyek az ágazat versenyképességét és termelőképességét fokozzák.

Az egész napos fórumon a három szakma jeles képviselői együttesen vitatták meg azt, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy az egyre aggasztóbb méreteket öltő környezeti- és egészségkárosodások megfékezhetők, a folyamat visszafordítható legyen.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

orvos

táplálkozás

konferencia

hellovidék

tudatos táplálkozás

gmo mentes