Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

Az értékes eszközöket a szeptemberben rendezett Egészség útja nevű rendezvényen befolyt jótékonysági adományokból vásárolták – írja a Veol.

A kórház évek óta rendszeresen támogatást kap a rendezvény szervezőitől. Idén a gasztroenterológiai ellátást segíti a támogatás, amely kapcsolódik a kormányzati vastagbélrák szűrési programhoz is, mondta el Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A kezdeményezést évek óta az önkormányzat és cégek is támogatóként segítik. Idén ötödik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelyen többek között iskolásoknak tartottak sportversenyeket, a résztvevők egészségügyi előadásokat hallhattak, és kulturális programok is színesítették a programot – nyilatkozta Leitold László, az egészségnapot szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.

Az összegyűlt összegből az endoszkópos vizsgálatokat segítő műszereket vásároltak: egy nagynyomású öblítő-mosó pumpát, és egy szén-dioxid-adagoló készüléket. Az eszközök hozzájárulnak a színvonalasabb betegellátáshoz. A Csolnoky kórházban évente közel tízezer endoszkópos vizsgálatot végeznek, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket – mondta el Lakner Lilla Laura, a Csolnoky kórház 1. számú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

rendezvény

egészségügy

adományozás