Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

Az értékes eszközöket a szeptemberben rendezett Egészség útja nevű rendezvényen befolyt jótékonysági adományokból vásárolták – írja a Veol.

A kórház évek óta rendszeresen támogatást kap a rendezvény szervezőitől. Idén a gasztroenterológiai ellátást segíti a támogatás, amely kapcsolódik a kormányzati vastagbélrák szűrési programhoz is, mondta el Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A kezdeményezést évek óta az önkormányzat és cégek is támogatóként segítik. Idén ötödik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelyen többek között iskolásoknak tartottak sportversenyeket, a résztvevők egészségügyi előadásokat hallhattak, és kulturális programok is színesítették a programot – nyilatkozta Leitold László, az egészségnapot szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.

Az összegyűlt összegből az endoszkópos vizsgálatokat segítő műszereket vásároltak: egy nagynyomású öblítő-mosó pumpát, és egy szén-dioxid-adagoló készüléket. Az eszközök hozzájárulnak a színvonalasabb betegellátáshoz. A Csolnoky kórházban évente közel tízezer endoszkópos vizsgálatot végeznek, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket – mondta el Lakner Lilla Laura, a Csolnoky kórház 1. számú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

rendezvény

egészségügy

adományozás