Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Adományokból jutott értékes eszközökhöz a veszprémi kórház

Az értékes eszközöket a szeptemberben rendezett Egészség útja nevű rendezvényen befolyt jótékonysági adományokból vásárolták – írja a Veol.

A kórház évek óta rendszeresen támogatást kap a rendezvény szervezőitől. Idén a gasztroenterológiai ellátást segíti a támogatás, amely kapcsolódik a kormányzati vastagbélrák szűrési programhoz is, mondta el Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

A kezdeményezést évek óta az önkormányzat és cégek is támogatóként segítik. Idén ötödik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelyen többek között iskolásoknak tartottak sportversenyeket, a résztvevők egészségügyi előadásokat hallhattak, és kulturális programok is színesítették a programot – nyilatkozta Leitold László, az egészségnapot szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.

Az összegyűlt összegből az endoszkópos vizsgálatokat segítő műszereket vásároltak: egy nagynyomású öblítő-mosó pumpát, és egy szén-dioxid-adagoló készüléket. Az eszközök hozzájárulnak a színvonalasabb betegellátáshoz. A Csolnoky kórházban évente közel tízezer endoszkópos vizsgálatot végeznek, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket – mondta el Lakner Lilla Laura, a Csolnoky kórház 1. számú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

rendezvény

egészségügy

adományozás