Ezekben a megyékben télen is strandolhatsz Magyarországon: 380 fürdő a listán

HelloVidék   
  Megosztom
Ezekben a megyékben télen is strandolhatsz Magyarországon: 380 fürdő a listán

A jó hír az, hogy a KSH statisztikái szerint nincs olyan magyarországi megye, ahol ne lenne legalább pár strand télen is nyitva, de nem mindegy, melyik megyében él az ember, ha több lehetőség között is szeretne válogatni.

Attól, hogy beköszöntött a hideg, sok magyar család szereti a hétvégéket vagy akár az ünnepeket wellnesszel tölteni, azoknak pedig, akik nemcsak a szálloda úszómedencéjét próbálnák ki, hanem egy nagyobb fürdőbe mennének, jó hír, hogy számos fürdő van télen is nyitva Magyarországon.

Melyek a legjobb fürdők Magyarországon?

Az Év Fürdője szavazást minden évben megejtik, idén is felállt a sorrend a magyar fürdők között. A legjobb 10 magyarországi fürdő a szavazás alapján:

  1. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
  2. Zalakarosi Fürdő
  3. Gyulai Várfürdő
  4. Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő
  5. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő
  6. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
  7. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ
  8. Miskolctapolca Barlangfürdő
  9. Zsóry Gyógy-és Strandfürdő
  10. Egri Termálfürdő

A fenti fürdők nagy része télen is biztosít fürdési lehetőségeket, sőt, egyes fürdőknél még ünnepi nyitva tartás is van, akár szilveszteri vagy újévi fürdőzést is meg lehet ejteni. Az Év Fürdője oldalon egyébként azt is meg lehet nézni, hogy megyénként mely strandokat ítélték a legjobbnak a szavazók.

380 fürdő van nyitva egész évben az országban

A KSH adatai szerint tavaly összesen 380 olyan fürdő volt Magyarországon, amelyek állandóan üzemelnek, idényszerűen pedig 149. Régiós bontásban a közép-magyarországi régióban van a legtöbb, 86 állandóan üzemelőfürdő, ezt Észak-Alföld követi 60-nal, majd nagyjából fej-fej mellett van Észak-Magyarország és Nyugat-Dunántúl 54, illetve 53 nyitva lévő fürdővel.

Megyei bontásban a fentiek után nem meglepő módon Pest megyében, illetve Budapesten van a legtöbb, télen is nyitva lévő fürdő, őket követi Heves megye 28-cal, majd Zala 27-tel. A Nógrádban vagy Tolnában élők kevesebb lehetőség közül választhatnak, ebben a két megyében tíz alatt van az állandóan üzemelő fürdőhelyek száma.

Vannak további érdekes adatok is a KSH-n a magyar fürdőhelyekről, ilyen például, hogy

  • tavaly a fürdők összesített személyforgalma meghaladta a 41 millió főt,
  • az összesített árbevételük pedig meghaladta a 173 milliárd forintot.
  • Érdekes az is, hogy tavaly 12,6 milliárd forintot tett ki a SZÉP-kártyával történő befizetés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

fürdő

megye

strand