A modern gyógyszerekben bíznak a magyarok ha komoly a baj

HelloVidék   
  Megosztom
A modern gyógyszerekben bíznak a magyarok ha komoly a baj

Komolyabb betegség esetén a modern terápiás eljárásokban bíznak a magyarok; a házi praktikák és a homeopátiás készítmények legfeljebb csak kiegészítők lehetnek – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos reprezentatív kutatásából.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) országos kutatásának eredményei szerint a magyarok többsége bízik a modern terápiákban: a válaszadók több mint 90 százaléka komoly betegség esetén biztosan használna új, modern fejlesztésű innovatív gyógyszereket.

A felmérés azt mutatja, hogy a magyarok többsége érti a modern, innovatív terápiák jelentőségét, és szükségesnek tartja, hogy az állam biztosítsa ezekhez a gördülékenyebb hozzáférést, mondta el Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerek nem csak hatásosabbak a korábbi készítményeknél, hanem a korábban nem kezelhető betegségekre is használhatóak, így a legmodernebb terápiák gyorsabb társadalombiztosítási bevezetése magyar betegek ezreinek gyógyulását és életminőségének javítását segíti, derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének közleményéből.

Jóval megosztóbbak a modern gyógyszereknél a gyógyulásra használt különböző házi módszerek: 48 százalék jelezte ugyan, hogy komoly egészségügyi helyzetben is megfontolná ezek kizárólagos használatát, ugyanakkor sokan csak kiegészítőként vennék őket igénybe (36%), 25 százalék pedig egyáltalán nem támaszkodna rájuk súlyosabb betegség esetén.

A kutatásban vizsgált gyógymódok közül a homeopátiás készítmények elutasítottsága a legmagasabb: a válaszadók 46 százaléka biztosan nem használna ilyet, mindössze harmaduk jelezte, hogy kiegészítőként szedné őket, kizárólagos használatukat pedig 19 százalék fontolná meg. A modern orvostudományi kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhető gyógymódok elutasítása minimális: mindössze a megkérdezettek 7 százaléka mondta azt, hogy nem élne ilyen megoldásokkal.

Az AIPM felmérte azt is, hogy miként látják az emberek a legújabb gyógyszerek kidolgozásának folyamatát. Az eredmények alapján a válaszadók jelentősen alábecsülték az okosgyógyszerek fejlesztésének időtartamát. A megkérdezettek 43 százaléka szerint az ehhez szükséges idő 1-5 év, miközben egy innovatív gyógyszer kifejlesztési ideje legkevesebb 10 évig tart, költsége pedig eléri a 300 milliárd forintot.

A válaszadók 58 százaléka szerint érthető, hogy az innovatív gyógyszerek ára magasabb, hiszen a kifejlesztésük hosszú időt vesz igénybe és költségesebb, mint egy régi, kevésbé hatékony terápiáé. Ettől függetlenül a válaszadók döntő többsége úgy véli, hogy az államnak jobban kellene támogatni az új fejlesztésű okosgyógyszerek árát (75,8 százalék) és a piacra kerülésüket (76,8 százalék).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszer

gyógyítás

gyógymód

gyógyszergyártás