Javul a környezettudatosság: idén rengeteg intézmény átvehette a Zöld Óvoda díjat

MTI   
  Megosztom
Javul a környezettudatosság: idén rengeteg intézmény átvehette a Zöld Óvoda díjat

Tizenkettedik alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és hatodik alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak. Közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést. Az elismeréseket igazoló okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

A szakmai nappal egybekötött ünnepi rendezvényen a környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a környezet- és természetvédelemre, a fenntarthatóságra nevelést már a kisgyermekkorban meg kell kezdeni. László Tibor szerint a Zöld Óvoda Program kiváló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy a gyermekeket fogékonyabbá tehessük az élhető világ megőrzésére, derül ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Kiemelt feladatnak tekinti az Agrárminisztérium a kisgyermekkori környezeti nevelést, szemléletformálást, a környezettudatos állampolgári magatartás megalapozását segítő programok fejlesztését és támogatását.

A fenntarthatóság értékrendjének befogadása és az értékek szokásokká alakítása hosszú folyamat, ezért a Zöld Óvodák kiváló és következetes alapozó munkája elengedhetetlen. Erre tudnak építeni az iskolák, elsősorban a szintén a fenntarthatóság szellemiségét közvetítő Ökoiskolák, mondta el Pálfi Erika.

A nevelő és az oktató munkában egyaránt nagyon fontos, hogy a fenntarthatóságra való nevelés nemcsak ismeretátadásban, hanem mintaadásban, az óvodák és az iskolák minden dolgozója által egységesen közvetítve jelenjen meg.

A magyarországi Zöld Óvoda címet 2006 óta több száz intézmény nyerte el. Idén 234 óvoda részesült az elismerésekben. Közülük 49 először, 91 másodszor, 56 pedig harmadszor pályázott. 37-en részesültek Örökös Zöld Óvoda elismerésben, egy intézmény pedig megtartotta a címét.

A nyertesek listája itt olvasható.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

óvoda

környezetvédelem

környezettudatosság

gyerekek