A sertéspestis miatt járványügyi vizsgát kell tennie a vadászoknak

HelloVidék   
  Megosztom
A sertéspestis miatt járványügyi vizsgát kell tennie a vadászoknak

Hazánk afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területein egyéni és társas vadászatot csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak. E kötelezettségüknek a vadászok immár online is eleget tehetnek a Nébih távoktatási oldalán - írja az elelmiszer.hu.

A portál szerint a fertőzött területeken csak járványügyi képzést végzett és sikeres vizsgáról szóló tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak vadászatot, amit az országos főállatorvos határozatai és utasításai írnak elő.

Mivel folyamatosan növekszik a fertőzött terület, magas és folyamatos igény van a képzés iránt. A Nébih most lehetővé tette, hogy a járványügyi kurzust online is lehessen teljesíteni a hatóság távoktatási honlapján.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sertéspestis

vadász

vadászat

vaddisznó