Ezek a legbefogadóbb magyar települések: itt a toplista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legbefogadóbb magyar települések: itt a toplista!

Idén Budapest III. Kerület Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának, Budapest XIII. kerület önkormányzata és Gyula város önkormányzatának vezetői vehették át a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa által alapított "Befogadó Magyar Település" díjat. Dr. Simon Attila helyettes államtitkár és Kővári Edit, a FESZT elnöke adták át a díjakat a Parlamentben pénteken rendezett ünnepélyes eseményen, amelyen a HelloVidék is részt vett.

A díjat minden évben azok a települések vezetői vehetik át, amelyek sokat tettek a fogyatékossággal élő emberek integrációjáért, és elhivatottak az esélyegyenlőség megteremtése felé. Három befogadó magyar település emlékplakett által erkölcsi elismerésben részesül, mely két éven keresztül jogosult az emlékplakett hivatalos felhasználására az arculati elemei között.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa 2011-ben alapította a díjat, amelyet kétévente ad át azoknak a településeknek, amelyek elkötelezettek a hozzáférhető települési környezet megvalósítása, az esélyegyenlőséget kiemelten kezelő településpolitika folytatása és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való szoros együttműködés kialakítása mellett.

Dr. Simon Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a fogyatékossággal élők ugyan olyan értékes tagjai a társadalomnak, ezért rendkívül fontos a felhívni a figyelmet az esélyegyenlőségre. A helyettes államtitkár szerint az lenne a szerencsés, hogyha nem lenne szükség ilyen díjak kiosztására, illetve a jövőben általános gyakorlat lenne az esélyegyenlőség megteremtése. Hozzátette, hogy mindezek ellenére az elmúlt években komoly előrelépések történtek az ügy érdekében, melynek az egyik pontja a díj megalkotása.

Gene Piroska, a díj megalkotója szerint az országban jó együttműködés alakult ki, a települések részéről megfigyelhető a rendszeres együttműködés a civil szervezetekkel.

A települések régóta igyekeznek a szociális szolgáltató intézmények lehetőségeit kibővíteni, különféle kulturális és sporteseményeket, fogyatékosság-barát munkahelyeket, valamint széles körű akadálymentesítést megvalósítani. A díjat elnyert városok mindezek mellett olyan innovatív lehetőségek felkutatásában játszanak vezető szerepet, mint például az olyan játszótér, ahol az ép és fogyatékos gyermekek együtt tudnak játszani.

Az egyetlen vidéki díjazott Gyula városa lett. A település polgármestere, Dr. Görgényi Ernő összefoglalta a város eredményeit, majd hozzátette, hogy a céljuk az, hogy más önkormányzatok is törekvéseket tegyenek az egyenlőség és az integráció szellemében. A település küldetése: egyenlő hozzáférés mindenki számára, valamint a sérült és az ép lakosság igényeinek magas színvonalú kiszolgálása, amelybe az akadálymentesített köztéri parkok és játszóhelyek létesítése, valamint az egészségügyi és szociális ellátások fejlesztése is beletartozik. A város nemcsak a helyi lakosságnak, hanem a látogatóknak is kedvez az akadálymentesítési beruházásaival, hiszen a Gyulai Várfürdő is esélyegyenlőségi szempontból újult meg. A rendszeres érzékenyítő programok megszervezése és a munkáltatók ösztönzése a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására is az önkormányzat törekvései között szerepelnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

díjátadó

díj

befogadó magyar település

város

fogyatékos emberek szervezeteinek tanácsa

parlament

országház