Enyhe a február, kevés a hó: elkerülheti a Dunát az árvíz

HelloVidék   
  Megosztom
Enyhe a február, kevés a hó: elkerülheti a Dunát az árvíz

A folyó vízgyűjtő területén a hóban tárolt víz mennyisége általában február végén, március elején éri el maximális értékét - ettől függ, milyen vízállás várható olvadáskor - írja az Infostart.

Jelentősen nem változhat a Duna vízállása a következő napokban sem, mindössze 10-20 centiméteres eltérések fordulhatnak elő - hangsúlyozta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, hozzátéve, hogy hat napra "látnak előre".

Kicsit változott a hóban tárolt vízmennyiség a Duna Nagymaros fölötti vízgyűjtő területen, mivel február elejére jelentősebb hómennyiség halmozódott fel - mondta Siklós Gabriella.

A most következő, mintegy egyhetes időszak végére sem kell attól tartani, hogy jelentős változás történne a hóban tárolt vízkészlet tekintetében. Legfeljebb a magasabb területeken eshet némi hó, az alacsonyabban fekvő vízgyűjtő területeken lassan folytatódik az olvadás".

Ez azért fontos, mert a tapasztalatok szerint a Duna vízgyűjtő területén a hóban tárolt víz mennyisége általában február végén, március elején éri el maximális értékét. "Most viszont ebben jelentős változás nem várható, sőt

az enyhe február miatt a szokásosnál kicsit kevesebb is lesz a hó a vízgyűjtő területen"

- fejtette ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

folyó

duna

víz

olvadás

vízállás