Enyhe a február, kevés a hó: elkerülheti a Dunát az árvíz

HelloVidék   
  Megosztom
Enyhe a február, kevés a hó: elkerülheti a Dunát az árvíz

A folyó vízgyűjtő területén a hóban tárolt víz mennyisége általában február végén, március elején éri el maximális értékét - ettől függ, milyen vízállás várható olvadáskor - írja az Infostart.

Jelentősen nem változhat a Duna vízállása a következő napokban sem, mindössze 10-20 centiméteres eltérések fordulhatnak elő - hangsúlyozta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője, hozzátéve, hogy hat napra "látnak előre".

Kicsit változott a hóban tárolt vízmennyiség a Duna Nagymaros fölötti vízgyűjtő területen, mivel február elejére jelentősebb hómennyiség halmozódott fel - mondta Siklós Gabriella.

A most következő, mintegy egyhetes időszak végére sem kell attól tartani, hogy jelentős változás történne a hóban tárolt vízkészlet tekintetében. Legfeljebb a magasabb területeken eshet némi hó, az alacsonyabban fekvő vízgyűjtő területeken lassan folytatódik az olvadás".

Ez azért fontos, mert a tapasztalatok szerint a Duna vízgyűjtő területén a hóban tárolt víz mennyisége általában február végén, március elején éri el maximális értékét. "Most viszont ebben jelentős változás nem várható, sőt

az enyhe február miatt a szokásosnál kicsit kevesebb is lesz a hó a vízgyűjtő területen"

- fejtette ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

folyó

duna

víz

olvadás

vízállás