Megújul a kalocsai porcelán: ami szép, lehet hasznos is

HelloVidék   
  Megosztom
Megújul a kalocsai porcelán: ami szép, lehet hasznos is

Új termékekkel kísérletezik a hagyományőrző üzemnek, amelynek kínálata már így is több ezer féle terméket ölel fel. Természetesen ugyanúgy megőrzik a népi művészet és a motívumvilág eredeti sajátosságait, de újra is értelmezik azokat.Dekorációk, használati tárgyak, ékszerek irányába mozdultak el a díszes étkészletek és kisebb szuvenírek helyett - írja a baon.hu.

Miután csökkent az érdeklődés az autentikus minta után, a manufaktúra az új koncepció kidolgozásával szeretné megtartani a népi művészet népszerűségét.

Észrevehetően szorul vissza a kalocsai motívum, ezért nekünk is át kell értékelnünk a piaci helyzetünket. A magasabb kategóriájú kézműves és kézzel festett termékek felé fordultunk és az első ilyen év alapján úgy néz ki, hogy a piac szívesen veszi, van vásárlóereje

- nyilatkozta Kárász Csaba László, a manufaktúra vezetője a lapnak.

Mivel a turisták száma és vásárlóereje is csökkent, megkezdték olyan termékek bérgyártását is, melyeket más üzletláncokon keresztül értékesítenek. Kárász Csaba László szerint a csak díszítő funkciójú termékekre, mint a kisváza, vagy a tojás már nincs igény a vásárlóik körében, ezért inkább olyan tárgyakra kell a jövőben is koncentrálniuk, amelyek egyszerre szépek és hasznosak.

Ilyen lehet például a csésze, bögre, kávéskanál, fűszertartó, fakanáltartó, ecetkiöntő vagy mézcsorgató

- mondta el a manufaktúra vezetője.

Címlapkép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kalocsa

kalocsai

népművészet

porcelán

népi motívum

hagyomány

hagyományőrzés