Felújították a szirmabesenyői egészségügyi központot

MTI   
  Megosztom
Felújították a szirmabesenyői egészségügyi központot

Megújult és új eszközöket, berendezéseket kapott a szirmabesenyői egészségügyi központ a Széchenyi 2020 program keretében, az épületet hétfőn adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nagyközségben.

Huszti Gábor polgármester a több mint 125 millió forintból - 75 millió forint uniós és 50 millió forint önkormányzati támogatásból - megvalósult beruházásról elmondta: a '80-as években épült központ felújítása már évek óta indokolt volt, az épület elavult, több helyen beázott, korszerűtlen, a fenntartása nem volt költséghatékony. A projekt átfogó célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastruktúrájának fejlesztése volt.

A központ helyet ad két felnőtt háziorvosi, egy gyermekorvosi és két fogorvosi körzetnek, ügyeleti ambulanciának, valamint a védőnői szolgálatnak. Ellátja Szirmabesenyő több mint 4100 lakosát, emellett a környék hét települése orvosi ügyeleti szolgálatával mintegy 15 ezer embert.

Az épületet teljesen felújították, megújuló energiaforrással látták el, valamint korszerű eszközöket szereztek be.

A polgármester azt is közölte: a családsegítő központ infrastrukturális fejlesztésével javul a szolgáltatások minősége, ennek eredményeként az intézmény kistérségi központtá válhat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szirmabesenyő

épület

beszerzés

eszköz