Hiába a tiltás: továbbra is veszélyt jelent a fiatalokra a szerencsejáték

hvg.hu   
  Megosztom
Hiába a tiltás: továbbra is veszélyt jelent a fiatalokra a szerencsejáték

A Szerencsejáték Zrt. kutatásában a 15-17 év közötti fiatalok játékszokásait is vizsgálta. Az adatokból az derült ki, hogy már ennél a korosztálynál is előfordulnak szenvedélybetegek.Minden negyedik fiatal a megkérdezettek közül veszélyeztetett, 4 százalékuk pedig már függőséggel küzd!

Három év alatt legalább a háromszorosára nőhetett a hazai szerencsejáték-függők száma – ez derül ki a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felméréséből. A Szerencsejáték Zrt. weboldalára kikerült egy friss kutatás a hazai szerencsejáték-használat kapcsán közöl részleteket.

A szerencsejáték-függőségi térkép szerint három év alatt többszörösére nőtt a szenvedélybetegnek tekinthető játékosok száma Magyarországon, közölte a hvg.hu.

A 2018 nyarán felvett adatok szerint

  • a magyar felnőtt lakosság 4 százaléka tekinthető szerencsejáték-függőnek,
  • 10 százalék mérséklet rizikófaktorú,
  • és további 17 százalék az alacsony rizikófaktorú csoportba tartozik.

A 15-17 év közötti fiataloknak

  • 4 százaléka küzd a betegséggel,
  • további 25 százalékuk veszélyeztetett,
  • 14 százalék mérsékelt,
  • 11 százalék pedig alacsony rizikófaktorúnak számít.

Ezek az arányok nagyjából egybevágnak a 18 év felettiek attitűdjeivel, mégis fenyegetőbb a fiatalok függőségi helyzete. Azok viszont, akik játszanak, nagyobb arányban válnak függővé.

A Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezőként maga is igyekszik megóvni a szerencsejáték káros következményeitől, a kutatás mellett ugyanis a függőség témájának szentelt tematikus weboldalt is létrehoztak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénz

szerencsejáték

fiatalok

betegség

kamaszok

gyerekek