Teljesítménytúra az erdőben: futók és gyaloglók is indulnak a VérKörön

HelloVidék   
  Megosztom
Teljesítménytúra az erdőben: futók és gyaloglók is indulnak a VérKörön

Egyre népszerűbb a VérKör, melyet egy 77 kilométeres távot kell teljesíteniük a futóknak és a gyaloglóknak. A túra bevételét jótékonyságra fordítják, és véradást is szerveznek a start helyszínére. A verseny teljesítéséhez okostelefonra is szükség van: ellenőrzőpontként QR-kódokat rejtenek el a fákon a szervezők.

Rekordszámú nevezővel, az idén is elindul a 77 kilométeres körtúra a Vértesben. Érdekesség, hogy a 377 tagban maximalizált nevezési létszám már régen betelt. A résztvevők között egyebek mellett olyan neves ultramaratonistákat köszönthetünk, mint Lubics Szilvi vagy Muhari Gábor - írja a kemma.hu.

A reggel 6 órai rajthoz képest legfeljebb 12 óra áll rendelkezésre a futóknak, 18 óra a gyalogosoknak, hogy leküzdjék a távot és az 1600 méter szintkülönbséget. A túra teljesítéshez szükséges egy okostelefon, amely alkalmas QR-kód olvasására és van rajta mobilinternet-előfizetés.

A nevezési díjakból befolyt összeg jótékony célt szolgál: a Kószák 37 700 forintot Az Aranyhaj Világa Alapítványnak ajánlott fel. Az esemény népszerűségét már a Vöröskereszt is támogatja, hiszen aznap 9 és 16 óra között vér­adást szerveznek a fent említett helyszínre, a sportcsarnokba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

futás

túra

vérkör

jótékonyság

véradás