Teljesítménytúra az erdőben: futók és gyaloglók is indulnak a VérKörön

HelloVidék   
  Megosztom
Teljesítménytúra az erdőben: futók és gyaloglók is indulnak a VérKörön

Egyre népszerűbb a VérKör, melyet egy 77 kilométeres távot kell teljesíteniük a futóknak és a gyaloglóknak. A túra bevételét jótékonyságra fordítják, és véradást is szerveznek a start helyszínére. A verseny teljesítéséhez okostelefonra is szükség van: ellenőrzőpontként QR-kódokat rejtenek el a fákon a szervezők.

Rekordszámú nevezővel, az idén is elindul a 77 kilométeres körtúra a Vértesben. Érdekesség, hogy a 377 tagban maximalizált nevezési létszám már régen betelt. A résztvevők között egyebek mellett olyan neves ultramaratonistákat köszönthetünk, mint Lubics Szilvi vagy Muhari Gábor - írja a kemma.hu.

A reggel 6 órai rajthoz képest legfeljebb 12 óra áll rendelkezésre a futóknak, 18 óra a gyalogosoknak, hogy leküzdjék a távot és az 1600 méter szintkülönbséget. A túra teljesítéshez szükséges egy okostelefon, amely alkalmas QR-kód olvasására és van rajta mobilinternet-előfizetés.

A nevezési díjakból befolyt összeg jótékony célt szolgál: a Kószák 37 700 forintot Az Aranyhaj Világa Alapítványnak ajánlott fel. Az esemény népszerűségét már a Vöröskereszt is támogatja, hiszen aznap 9 és 16 óra között vér­adást szerveznek a fent említett helyszínre, a sportcsarnokba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

futás

túra

vérkör

jótékonyság

véradás