Száz hektáron ég a nádas a Balatonnál: a tűz már nem terjed tovább

Index   
  Megosztom
Száz hektáron ég a nádas a Balatonnál: a tűz már nem terjed tovább

Csütörtök óta pusztít a tűz a fonyódi nádasban, a tüzet bekerítették - írja az Index.

A portál szerint már száz hektáron pusztít a tűz a fonyódi nádasban. A katasztrófavédelem eredetileg három hektáros területről írt, majd száz hektáros területre terjeszkedett tovább a tűz. A csütörtök óta tomboló tűzvész az M7-es mellett ütötte fel a fejét.

Péntek hajnalban a tűzoltók bekerítették az érintett terület 90 százalékát, így a tűz már nem terjedhet tovább. A katasztrófavédelem szerint a keleti oldalon eloltották a lángokat, délen és nyugaton pedig vizesárok határolja le a területet. Az oltási munkát a szeles időjárás is megnehezítette: a balatonboglári, marcali, siófoki, keszthelyi és kaposvári hivatásos tűzoltókhoz fonyódi és buzsáki önkéntes tűzoltók is csatlakoztak. Az Index olvasói beszámolói szerint a 10 kilométerre fekvő Balatonfenyvesen péntek hajnalban is látszódott, hogy vöröslik az ég alja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nádas

nád

balaton

tűz

fonyód