Jó hír az újabb generációknak: rohamosan emelkedik a várható élettartam

MTI   
  Megosztom
Jó hír az újabb generációknak: rohamosan emelkedik a várható élettartam

Tizenhat év alatt 5,5 évvel nőtt az átlagosan várható élettartam a világon. Míg a 2000-ben született gyermekek átlagosan 66,5 év hosszú életre számíthattak, a 2016-ban világra jött kisbabák várható élettartama már 72 év volt - közölte Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Míg a 2000-ben született gyermekek átlagosan 66,5 év hosszú életre számíthattak, a 2016-ban világra jött kisbabák várható élettartama már 72 év volt. Az átlagéletkor növekedése részben azzal magyarázható, hogy a fertőző betegségek, köztük a malária és kanyaró elleni hathatós fellépés eredményeként látványosan csökkent az ötévesnél fiatalabb gyermekek halandósága, főleg a Szaharától délre fekvő afrikai országokban, és kevesebb emberéletet olt ki az AIDS is, amely ugyancsak főleg Afrika egy részében pusztított az 1990-es években.

Az utóbbi pár évben a világtrenddel ellentétesen alakult a helyzet az Egyesült Államokban, ahol a 2014-es 79 évről 2016-ban 78,5 évre csökkent az átlagosan várható élettartam. A várható élettartam csökkenését az amerikai járványügyi központ (CDC) egy korábbi jelentése azzal magyarázta, hogy növekszik a kábítószerélvezet és az öngyilkosság okozta halálozások száma, az Egészségügyi Világszervezet szerint azonban közrejátszik a kövérség is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

élettartam

év

születés

gyermek

életkor