Így áll most a Tisza és a Duna: lassan csökken az áradás

MTI   
  Megosztom
Így áll most a Tisza és a Duna: lassan csökken az áradás

Lassan, de folyamatosan csökken a Duna vízszintje Budapestnél szombat délután óta, és további lassú apadás várható. A Tiszán Csongrádnál tetőzött az ár - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

A Duna vízállása Budapesten vasárnap délelőtt 10 órakor 464 centiméter volt. A következő napokban, az egyre melegebbé váló időjárás okozta hóolvadás, valamint a vízgyűjtő legnyugatibb részére jelzett csapadék következtében a vízutánpótlás várhatóan csak lassan csökken, ezért lassú apadásra számítanak a szakemberek a folyón. Budapestnél a vízszint 400 centiméter alá csökkenése a jövő hét második felében valószínű. Közleményük szerint

A Tiszán folytatódik az árhullám lassú levonulása, amelyet a mellékfolyókon kialakult kisebb vízszintemelkedések tovább lassítanak. A folyón az árhullám Csongrádnál tetőzött. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt közölte, hogy a belvíz miatt igazgatóságuk nyolc belvízvédelmi szakaszán van készültség. Az elöntött terület kissé csökkent, jelenleg 2125 hektár.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza

duna

áradás

apadás

árvíz

árhullám