Nem várt viharokkal támad a hétvége: ezeken a területeken érdemes figyelni

MTI   
  Megosztom
Nem várt viharokkal támad a hétvége: ezeken a területeken érdemes figyelni

A legfrissebb előrejelzések szerint azok, akik kimozdulnának a szabadba vagy utazást terveznek hétvégén, mindenképp készüljenek fel arra is, hogy bármikor kialakulhat zápor vagy heves zivatar. Éppen ezért esernyőt, esőkabátot érdemes bekészíteni a táskánkba. Mutatjuk hol, mire lehet számítani.

A met.hu előrejelzése szerint a mai napon a sok napsütés mellett főként az ország északkeleti harmadában képződhet több gomolyfelhő, amelyekből ott néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű. Késő estére 22, 28 fokra hűl le a levegő.

Péntek estétől szombat reggelig túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható, a Nyugat-Dunántúlon lehet némi fátyolfelhőzet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet.

Azok, akik hétvégén terveznek kirándulni vagy kimozdulni a szabadba a sok napsütés mellett kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőre számíthatnak. Érdemes bekészíteni az esernyőt az elővigyázatosság kedvéért, mivel egy-egy helyen kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi tájain megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.

Vasárnap érdemes a délelőtti órákban kimozdulni, mivel délutánra már néhol megérkezhet az eső is. A szakemberek szerint a nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd erőteljes gomolyfelhő-képződésre, délutántól többfelé záporra, zivatarra számíthatunk. A Dunántúlon északira fordul, és megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

zivatar

hétvége

szombat

vasárnap