Horror Pethőhenyén: 10 kilós aligátorteknős bújt elő a mocsárból

MTI   
  Megosztom
Horror Pethőhenyén: 10 kilós aligátorteknős bújt elő a mocsárból

Több mint tíz kilogrammos, fél méternél is nagyobb átmérőjű aligátorteknőst fedezett fel szerda délután egy hazafelé tartó asszony a Zala megyei Pethőhenyén - mondta el a település polgármestere.

A jól kifejlett hüllő az úttesten sétált, erősítette meg a hírt Deák István, Pethőhenye polgármestere. Az asszony, aki rálelt az állatra, értesítette a polgármestert, aki autójával a helyszínre ment, és sikerült befognia, majd a kocsijában tennie az agresszív állatot. Az aligátorteknőst állatorvos is látta, aki szerint nagyjából húszéves lehet a hüllő.

Minden bizonnyal a település határában lévő mocsaras területről mászhatott elő a teknős, és azt feltételezi, hogy akár párja is lehet ott, mondta el Deák István. A polgármester zárt, biztonságos területen helyezte el az aligátorteknőst, amely etetéskor elfogadta a felolvasztott fagyasztott halat. Azt még nem tudja, hogy véglegesen hol helyezheti el az egyébként csak engedéllyel tartható állatot.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aligátorteknős

teknős

pethőhenye

mocsár