Undorító víz folyik a csapokból: felháborodtak a vecsésiek

HelloVidék   
  Megosztom
Undorító víz folyik a csapokból: felháborodtak a vecsésiek

A Vecsésen élők tapasztalatai szerint időről időre bűdös, barna víz folyik a csapokból, így joggal várnak megoldást a problémára – írja a Blikk.

A városi vezetőség szerint ez normális, azt mondják, öregek a vízvezetékek, sok a csőtörés, mindenféle lerakódások vannak a csövek falain, és ez néha lemosódik. De semmi gond, nyugodjunk meg, ez teljesen normális, sőt, még egészséges is!

– háborogtak a helybéliek facebookos csoportjukban, ahol egymásnak mutogatják az undorító jelenségről készített fotóikkal.

A vízművek a napokban szórólapokon és közleményben mindenkit figyelmeztette a lakosságot: számítsanak átmenetileg a barna vízre a vezetéken végzendő munkálatok miatt.

Kedden a mentőállomást kötöttük be a hálózatba, és ehhez nagyobb területen el kellett zárnunk a vizet. Amikor a munka végén visszakapcsoljuk, a vezetékekben megfordul a vízáramlás iránya, és lemossa a csövek faláról a felületére ráülepedett anyagot. Ez csak vas és mangán. Lehet, hogy nem vonzó látvány, de az egészségre ártalmatlan.

– magyarázta Dombi János, a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV) szolgáltatási főmérnöke.

Dombi János elismerte, hogy az elszíneződött víz nem épp gusztusos látvány, nem is érdemes inni belőle, fürdeni benne, ám csak átmenetileg kell elviselni.

Annak, hogy most nagyon barna víz jött a csapból, az volt oka, hogy kedden nagy területen zárták el a vizet, és ilyenkor a felületről leváló anyag mennyisége is több lehet. Ezért néhol sokáig kellett folyatni a csapot, mire kitisztult a víz, illetve már inni is lehetett belőle.

Az utóbbi hónapokban lehet, hogy gyakrabban fordulhatott elő, mert tavasszal több helyen is felújítást végeztünk, és ennek ugyanaz a menete és az átmeneti következménye.

– mondta el Dombi István.

A főmérnök ígérete szerint mivel őszig már nem terveznek hasonló munkákat, a barna víz addig csak akkor jöhet újra, ha valahol csőtörést kell kijavítani, de egyébként a lakosoknak nincs okuk az aggodalomra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vecsés

barna víz

víz

csapvíz

vízművek