Borzalmas a magyarok egészsége: sereghajtók vagyunk az EU-ban

MTI   
  Megosztom
Borzalmas a magyarok egészsége: sereghajtók vagyunk az EU-ban

Százezer lakosra vetítve Magyarországon a legtöbb, 345 a rákban elhunytak száma az Európai Unióban – derül ki a 168óra cikkéből, ami az Eurostat legfrissebb halálozási statisztikáit veszi alapul, amiben a 2016-os tagállami adatokat vetették össze.

A lap megírta, hogy a statisztika szerint a férfiak kétszer olyan gyakran szenvednek rákban, az összes rák okozta haláleset százezer férfira vetítve 478, a nők között 262. A hazai orvosok figyelmeztetnek, hogy a férfiak általában gyakrabban hagyják ki a szűrővizsgálatokat és csak súlyosabb esetben fordulnak orvoshoz. A vezető haláloknak számító keringési megbetegedésből eredő halálesetek számában Magyarország a 6. helyen áll, százezer magyarra 737 ilyen haláleset jut.

A születésből fakadó halálokok tekintetében Észtország után Magyarországon a második legrosszabb a helyzet, nálunk százezerből 0,23 nő halt bele a szülésbe. Ha a csecsemőhalandóságot vizsgáljuk, akkor Magyarország a kilencedik legrosszabb helyezést érte el. Az összes halálozási mutatót összevetve hazánk az ötödik legrosszabb az EU-rangsorban.

Teljes európai viszonylatban így néz ki a statisztika:

  • Az európaiak 36 százaléka hal meg keringési megbetegedésben;
  • 26 százalék rákban;
  • 8 százalék légzőszervi megbetegedésben;
  • 5 százalék balesetekben
  • 4-4 százalék emésztőrendszeri betegségben, mentális betegségben (például demencia) és idegrendszeri betegségben (például Alzheimer-kórban).

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

betegség

rák

megbetegedés

egészségügy

életmód

magyarország

statisztika

eurostat