Borzalmas a magyarok egészsége: sereghajtók vagyunk az EU-ban

MTI   
  Megosztom
Borzalmas a magyarok egészsége: sereghajtók vagyunk az EU-ban

Százezer lakosra vetítve Magyarországon a legtöbb, 345 a rákban elhunytak száma az Európai Unióban – derül ki a 168óra cikkéből, ami az Eurostat legfrissebb halálozási statisztikáit veszi alapul, amiben a 2016-os tagállami adatokat vetették össze.

A lap megírta, hogy a statisztika szerint a férfiak kétszer olyan gyakran szenvednek rákban, az összes rák okozta haláleset százezer férfira vetítve 478, a nők között 262. A hazai orvosok figyelmeztetnek, hogy a férfiak általában gyakrabban hagyják ki a szűrővizsgálatokat és csak súlyosabb esetben fordulnak orvoshoz. A vezető haláloknak számító keringési megbetegedésből eredő halálesetek számában Magyarország a 6. helyen áll, százezer magyarra 737 ilyen haláleset jut.

A születésből fakadó halálokok tekintetében Észtország után Magyarországon a második legrosszabb a helyzet, nálunk százezerből 0,23 nő halt bele a szülésbe. Ha a csecsemőhalandóságot vizsgáljuk, akkor Magyarország a kilencedik legrosszabb helyezést érte el. Az összes halálozási mutatót összevetve hazánk az ötödik legrosszabb az EU-rangsorban.

Teljes európai viszonylatban így néz ki a statisztika:

  • Az európaiak 36 százaléka hal meg keringési megbetegedésben;
  • 26 százalék rákban;
  • 8 százalék légzőszervi megbetegedésben;
  • 5 százalék balesetekben
  • 4-4 százalék emésztőrendszeri betegségben, mentális betegségben (például demencia) és idegrendszeri betegségben (például Alzheimer-kórban).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

betegség

rák

megbetegedés

egészségügy

életmód

magyarország

statisztika

eurostat