Küszöbön a gigavihar: brutális szél és felhőszakadás tarolja le az országot

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Küszöbön a gigavihar: brutális szél és felhőszakadás tarolja le az országot

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos, középtávú előrejelzés szerint hidegfront érkezik augusztus első hétvégéjére, helyenként kiadós eső is várható.

A veszélyjelzésükben azt írták: pénteken egy közeledő hidegörvény miatt nyugat felől csapadékzóna érkezik. Az eső, zápor mellett a nap első felében nyugaton, délnyugaton, később keletebbre is (elsősorban a déli megyékben) zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadás, főként a déli határ közelében viharos szél kíséretében.

Szombaton több órára kisüt a nap. Reggel délen, délkeleten még lehet eső, záporeső, napközben pedig szórványosan alakul ki zápor, zivatar - főként a Duna és a Tisza közötti sávban. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. A leghidegebb órákban 10-17 fok lesz. Napközben 25-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

felhőszakadás

zivatar

zápor

jégeső

eső

csapadék

hidegfront

vihar

kánikula

hőség