Eger kutyákkal gyógyít: speciálisan képzett ebek segítik a rehabilitációt

MTI   
  Megosztom
Eger kutyákkal gyógyít: speciálisan képzett ebek segítik a rehabilitációt

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

A kutyáknak, amelyeket hetente egyszer visznek az osztályra, fontos szerepük van a betegek mozgásra motiválásában, pszichés állapotuk javításában. Egy civil támogató tíz ilyen alkalom finanszírozását ajánlotta fel, a foglalkozások anyagi fedezetét a továbbiakban az intézmény teremti elő, mondta el a programról Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

A terápiában két, speciálisan e célra kiképzett kutya, egy német vizsla és egy border collie vesz részt a gazdájával, így a részlegen gyógyulók szívesebben kapcsolódnak be a gyakorlatokba és gyorsabban javul az állapotuk.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya jól felszerelt, rendelkezésre állnak az alapvető rehabilitációhoz szükséges fizikoterápiás eszközök. A részlegen rehabilitációs csapat is működik.

Az osztály szakmai elismertségét jelzi, hogy a szakvizsgára készülők felkészítésére kijelölt helyként is működik, jegyezte meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

kórház

rehabilitáció

eger

egészség