Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

HelloVidék   
  Megosztom
Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Az Eger-patakban több ezer elpusztult, vagy vergődő halat sodor a víz. A még élő egyedek szabályosan menekülnek a vízből. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tömeges halpusztulást, vannak, akik arra gyanakodnak, hogy az esőzések hatására a környező földekről került vegyszer a vízbe - írja az agriatv.hu.

A helyszíni halőr, illetve a horgászok annyit tudtak csupán kikövetkeztetni, hogy Andornaktályán, a Vörösmarty és az Alkotmány utca között érte valahol szennyezés patakot. Egyelőre nem tudják, mi történhetett, az is felmerült, hogy a környező földekről érkezett vegyszer a tegnapi nagy esőzés miatt.

Már értesítették a katasztrófavédelem és a szakhatóságok munkatársait, akik a vizsgálatot csütörtökre ígértek, de félő, hogy időközben akár le is vonulhat a mérgezés. A patakba nem telepítenek halat, így nem lehet tudni, mikor heveri ki a természet a pusztulást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

halpusztulás

horgász

vegyszer

környezetszennyezés

patak

eger