Tudtad? Ez a csodanövény jobb a száraz bőrre, mint egy testápoló

HelloVidék   
  Megosztom
Tudtad? Ez a csodanövény jobb a száraz bőrre, mint egy testápoló

Mindenki hallott már az aloe vera gyógyító hatásáról, de a legtöbben csak napégésre használják, pedig ez a növény rendkívül sok mindenre jelenthet gyógyírt. Mutatjuk az aloe vera hét kevésbé ismert gyógyhatását!

Nem titok, hogy az az aloe verából készített krémnek bőrápoló és gyógyító hatása van, de azt már kevesen tudják, hogy mi minden másra lehet még felhasználni ezt a sokszínű növényt. Az aloe vera különlegessége, hogy három réteg levéllel rendelkezik, melyből az egyik rengeteg vizet tartalmaz: 99 százaléka víz, mely számos hasznos tápanyagot tartalmaz - írja a Tiphero.

Ezeknek a tápanyagoknak köszönhető, hogy rengeteg krémhez felhasználják a növényt. Az alábbi hét felhasználási mód tanulmányok és bőrgyógyászok ajánlásával készült, mutatjuk, mi mindenre jó az aloe vera!

1. Pattanások kezelése

Az aloe vera szalicilsavat tartalmaz, amely elősegíti a pattanások pórusának felszabadítását. Amennyiben nagyon elharapódzott a pattanás a bőrön, próbáljuk ki az aloe vera és a bőrgyógyászunk által ajánlott bőrápoló termék keverékét.

2. Sminklemosó

Nyomjunk ki egy kis aloe gélt egy vattára, és töröljük le a sminkünket, ugyanúgy, mintha egy boltban kapható sminklemosót használnánk. Az eredmény magáért beszél!

3. Borotvakrém

Az aloe vera csúszós textúrája és hidratáló képessége kiváló alternatívát jelent a boltban kapható krémekre. Aloe verából könnyen kikeverhetünk házi készítésű, természetes borotválkozó krémet, ehhez használjunk szappant, vizet és E-vitamin olajat.

4. Hajmaszk

Vigyünk fel aloe-t a hajra zuhanyzás előtt, az így használt hajmaszk ugyanis ápolja a hajat és egyúttal fényessé is teszi. Amennyiben zsíros a hajunk, keverjünk össze egy-két teáskanál aloe vera gélt, egy evőkanál citromlevet, és adjuk hozzá egy csésze vízhez. Az így kikevert oldattal hajmosás után öblítsük le a hajunkat. Ezzel a módszerrel igen hatásosan felvehetjük a küzdelmet a zsírosodó haj ellen.

5. Bogárcsípés enyhítése

A bogárcsípésre is jól alkalmazható az aloe vera: bátran kenjük fel a gélt a viszkető foltokra! Mivel az aloe gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, gyorsan leviszi a dudort, és a viszketést is enyhíti.

6. Bőr hidratálása

A lágyabb bőr, és a világosabb arcszín érdekében használjunk aloe vera gélt! Az aloe vera többek közt tartalmaz E-vitamint, ami táplálja a bőrt, illetve C-vitamint, melynek bőrfehérítő hatása van. Az aloe vera védi, és erősíti is a bőrt.

7. Száraz talp kezelése

Amennyiben száraz, repedezett lábunkon a bőr, a legjobb választás az aloe vera. Keverjünk össze négy evőkanál aloe vera gélt egy fél csésze zabliszttel, egy fél csésze kukoricadarával és egy fél csésze aromát nélkülöző testápolóval. Kenjük be vele a száraz bőrfelületet, majd hagyjuk rajta 10 percig, és csak utána öblítsük le.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aloe vera

gyógynövény

bőrápolás

sampon

achne

smink