Tatánál kenguru lepte meg a kerékpárosokat: videón a szökevény!

HelloVidék   
  Megosztom
Tatánál kenguru lepte meg a kerékpárosokat: videón a szökevény!

Varga Péter Tata környékén kerékpározott egy barátjával, amikor Naszály és Dunaalmás között, egy földúton a bozótból kiugrott eléjük egy kenguru, majd az út túloldalán villámgyorsan el is tűnt. Szerencsére az akciókamera is rögzítette a kis erszényest.

Amikor Péter otthon visszanézte a felvételt, teljesen ledöbbent. Szerinte biztosan fiatal példánnyal találkoztak, az állat nagyon soványnak tűnt - írja a Kemma.hu.

Érdekes egybeesés, hogy júniusban egy budai hotelből eltűnt két kölyök Bennett-kenguru, egy albínó hím és egy barna nőstény, a szálloda tulajdonosa pedig kizárta a szökés lehetőségét, és inkább lopásra gyanakodott.

A Bennett-kenguru az ausztrál régióban élő több mint hetven kengurufaj közül a közép-nagy termetűek közé tartozik, nyaka pedig vöröses árnyalatú. A kifejlett példányok testtömege 13 és 20 kiló között szokott lenni. Magyarországon ez a fajta a leggyakrabban tartott kenguru.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kenguru

bicikli

tata

állat

videó