Felavatták a Makovecz-kápolnát Zalaegerszegen: 100 millióból épült meg

MTI   
  Megosztom
Felavatták a Makovecz-kápolnát Zalaegerszegen: 100 millióból épült meg

Felavatták és megszentelték Zalaegerszegen a Makovecz Imre tervei alapján készült Boldogasszony-kápolnát.

A Gébárti-tó mellett felépült új kápolna csütörtöki avatásán Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy még 2009-ben készítette el az első látványterveket Makovecz Imre. Azóta eltelt tíz év, és mostanra a Makovecz-örökség ápolását felvállaló kormányzat mintegy 100 millió forintos támogatásával készült el az egyházi létesítmény.

A Gébárti-tó környezetében összességében közel egymilliárd forint értékű fejlesztések zajlanak, tette hozzá a polgármester. Tavasszal átadták az új vízisportközpontot, hamarosan elkészül a Kézművesek Házának bővítése, szeptemberben átadják a kárpát-medencei sírjeleket bemutató fejfaparkot, továbbá kerékpárút épül, és tervezik a tó körül újabb utak, hidak és játszótér létesítését.

A zalaegerszegi Boldogasszony-kápolnát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szentelte fel, az átadáson részt vett mások mellett Makovecz Imre özvegye, illetve Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

kápolna

templom

avatás

fejlesztés