Nagyot hajrázik az allergiaszezon: pokoli hetek várnak a betegekre

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyot hajrázik az allergiaszezon: pokoli hetek várnak a betegekre

Idén kitolódott a parlagfű szezon, és még hetekig szórhatja a pollent a gyomnövény –mondta Nékám Kristóf allergológus az ATV Start című műsorban, aki hozzátette: a büntetés helyett rendszerszintű megoldásra volna szükség a parlagfűirtásban.

A csatorna megemlékezett, hogy az a földtulajdonos, aki elmulasztja a parlagfű-irtást, akár 5 millió forintos bírságot is kaphat. Az idei évben rendkívül intenzív a gyom terjedése, a pollenkoncentráció a parlagfűvel erősen fertőzött területek közvetlen környezetében akár extrém magas is lehet, tehát a III. fokú riasztást is elérheti. Az allergológus szerint nem a büntetés fogja megoldani ezt a kérdést, ugyanis az ország minden pontján megtalálható a gyógynövényt.

A műsorban elhangzott, hogy a Dél-Alföldön a legnagyobb a pollenterhelés. Az allergológus szerint ez azért van, mert abban a térségben van a legmelegebb, ezért ott többféle kultúra is megél, amelynek a meleg és száraz idő nem az ellensége, miközben a mezőgazdasági kultúrák érzékenyebbek.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy érdemes elmenni orvoshoz, ugyanis az interneten olyan "gyógyítási módszerek" is napvilágot láttak, amelyekkel nem lehet megoldani a problémát. Elmondta, hogy az utóbbi években hosszabb lett a parlagfű szezon, ami ebben az évben egy kicsit kitolódott, és ha az időjárás nem változik, akkor még heteken át fogja szórni a pollent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

parlagfű

szezon

nyári

gyom

növény

pollen

allergiás