Erre figyelj az ügyintézésnél: rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányablakok

Portfolio   
  Megosztom
Erre figyelj az ügyintézésnél: rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányablakok

Budapesten és Pest megyében egységesül a kormányablakok nyitvatartása, közölte a Kormányhivatal.hu. A közlemény arra már nem tér ki, hogy az egységes nyitvatartás azt jelenti, hogy rövidebb időben vehetik igénybe az állampolgárok a kormányhivatalokat ügyeik intézésekor.

Először június végén módosult az ügyfélfogadási rend Budapesten, akkor a keddi nyitvatartásból egy, a szerdaiból, a csütörtökiből és a péntekiből pedig kettő-kettő órát csíptek le. Ez összesen hét óra rövidítést jelentett. A munkaidő csökkentését György István kormánymegbízott nem indokolta, de a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány, írja a Portfolio.

Ez lesz az új nyitvatartási rend Budapesten és Pest megyében a hétfői közlemény szerint:

  • Hétfő: 07:00 - 17:00
  • Kedd: 08:00 - 16:00
  • Szerda: 12:00 - 20:00
  • Csütörtök: 08:00 - 16:00
  • Péntek: 08:00 - 14:00.

Az Index cikkére reagálva a Budapest Főváros Kormányhivatala közölte: 2019. szeptember 2-tól, az őszi nyitva tartás bevezetésétől kezdődően ugyanúgy heti 40 órán keresztül tartanak nyitva a Budapesti és Pest megyei kormányablakok, mint 2019. augusztus 31-ig. A nyitvatartási idő szerdán délelőtt 2 órával csökkent, pénteken viszont két órával nőtt, hiszen 9-13 óra helyett szeptembertől 8-14 óráig fogadják az ügyfeleket a kormányablakok.

Fotó: MTI/Balázs Attila

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormányablak

nyitvatartás

pest megye

budapest

ügyintézés