Erre figyelj az ügyintézésnél: rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányablakok

Portfolio   
  Megosztom
Erre figyelj az ügyintézésnél: rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányablakok

Budapesten és Pest megyében egységesül a kormányablakok nyitvatartása, közölte a Kormányhivatal.hu. A közlemény arra már nem tér ki, hogy az egységes nyitvatartás azt jelenti, hogy rövidebb időben vehetik igénybe az állampolgárok a kormányhivatalokat ügyeik intézésekor.

Először június végén módosult az ügyfélfogadási rend Budapesten, akkor a keddi nyitvatartásból egy, a szerdaiból, a csütörtökiből és a péntekiből pedig kettő-kettő órát csíptek le. Ez összesen hét óra rövidítést jelentett. A munkaidő csökkentését György István kormánymegbízott nem indokolta, de a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány, írja a Portfolio.

Ez lesz az új nyitvatartási rend Budapesten és Pest megyében a hétfői közlemény szerint:

  • Hétfő: 07:00 - 17:00
  • Kedd: 08:00 - 16:00
  • Szerda: 12:00 - 20:00
  • Csütörtök: 08:00 - 16:00
  • Péntek: 08:00 - 14:00.

Az Index cikkére reagálva a Budapest Főváros Kormányhivatala közölte: 2019. szeptember 2-tól, az őszi nyitva tartás bevezetésétől kezdődően ugyanúgy heti 40 órán keresztül tartanak nyitva a Budapesti és Pest megyei kormányablakok, mint 2019. augusztus 31-ig. A nyitvatartási idő szerdán délelőtt 2 órával csökkent, pénteken viszont két órával nőtt, hiszen 9-13 óra helyett szeptembertől 8-14 óráig fogadják az ügyfeleket a kormányablakok.

Fotó: MTI/Balázs Attila

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormányablak

nyitvatartás

pest megye

budapest

ügyintézés