Nagy fejlesztések várhatóak Tolna megyében: az E.ON újabb befektetéseket tervez

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy fejlesztések várhatóak Tolna megyében: az E.ON újabb befektetéseket tervez

A szekszárdi és a környező ipari parkok és a térség gazdasági fejlődésének növekvő energiaigényeit figyelembe véve az E.ON csoport alakítja az áram- és gázhálózatot, és reagál az új bekapcsolási igényekre. A célok a következők: üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése.

Tolna megyében az E.ON 4000 km hosszú áram-, és 2000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 385, illetve 150 km Szekszárdon működik. A vállalatcsoport Szekszárd városában 18 beruházási munkát tervezett a 2019-es évben, összesen 147 millió forint értékben, ezek a kisfeszültségű és középfeszültségű áramhálózatokat érintik – derül ki az E.ON közleményéből.

A társaság a szekszárdi üzemek területén – mely nagyságrendileg Tolna megyét fedi le - több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az idei évben. A beruházások összehangolása Szekszárd MJV városüzemeltetési és városfejlesztési szakembereinek, valamint az E.ON mérnökeinek szoros együttműködését igényli.

Egy kiemelt projekttel tovább bővült a tervezett munkák száma az év során: Mözs településen zöldmezős beruházásként idén elindul egy 132/22kV-os alállomás megvalósítása, amely a gazdaság fejlődésével megnövekedett ipari igényeire ad válasz, és a tervek szerint 2021-ben készül el. A 1,7 milliárd forintos projekthez kapcsolódó beruházások jelentősen javítják a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. Már megtörtént a terület kiválasztása, jelenleg az alállomás tervezése zajlik.

Az E.ON csoport a Szekszárdi Ipari parkban 23 millió forint értékben bővítette a SAMSONITE-ot ellátó transzformátor állomást, és új kábeleket fektetnek az Ipari Parkban jelentkező többlet villamosenergia igény biztosítására.

A munkák tervezésekor kiemelt figyelmet kapnak a helyi ipart érintő beruházások, amelyekkel az E.ON a térségben működő vállalatok és vállalkozások üzleti fejlődését segíti. Szintén fejlesztéshez kapcsolódóan, az év harmadik negyedévében társasház építéshez is kialakítanak új villamos hálózatokat a szakemberek. Szintén az Ipari parkban valósult meg egy 14 millió forintos beruházás, amely a NIPÜF megnövekedett villamosenergia és földgáz igényeire adott választ.

Az ipari fejlesztések mellett az E.ON a lakosság biztonságos és zavartalan energiaellátása érdekében számos átalakítást végzett a Szekszárd és Szálka közötti középfeszültségű légvezetékes hálózaton, a Csatári toroknál 264 m középfeszültségű légvezeték szakasz bontására került sor. Szekszárdon a Kávé háza előtti vasoszlopot önkormányzati kérésre áthelyezték. Új földkábel és transzformátor építés valósult meg a Kadarka utcánál, illetve a Rákóczi utcában is új földkábel kiépítésére került sor, valamint nagyobb teljesítményű transzformátort helyeztek üzembe egy újonnan épülő társasház számára. A Wosinsky lakótelepen transzformátor besűrítésre került sor a megnövekedett igényekre reagálva, földkábel építéssel, új transzformátorral.

Szekszárd földgázvezeték-hálózata viszonylag fiatal, így néhány évig még nincs szükség nagy arányú rekonstrukciós beavatkozások elvégzésére a város földgáz hálózatán. Az új energiaigények kielégítése adja a legtöbb feladatot a szakembereknek. Az utóbbi években megugrott azon lakossági igények száma, amelyekben a földgáz hálózatra való csatlakozási szándékukat, a földgáz bevezetését kérték a tulajdonosok, illetve az ipari célú bővítési és új földgázfelhasználási igények is jellemzőek.

Az E.ON-nál jelentkező megnövekedett energiaigények azt mutatják, hogy a vállalkozások jelen vannak, fejlesztéseket terveznek, kiemelt büszkeséggel mondhatom, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen vállalkozás sem hagyta el Szekszárdot, sőt ipari park fejlesztésen dolgozunk. A lakosság új energiaigényei szintén a fejlődést tükrözik, arra utalnak, hogy a családok életszínvonala nő, egyre több fiatal költözik a városba, ingatlant vásárolnak és újítanak fel.

– mondta el Ács Rezső, Szekszárd megyei jogú város polgármestere.

Fotó: MTVA/Jászai Csaba

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e.on

fejlesztés

szekszárd

tolna megye

beruházás

energiaellátás