Nagy fejlesztések várhatóak Tolna megyében: az E.ON újabb befektetéseket tervez

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy fejlesztések várhatóak Tolna megyében: az E.ON újabb befektetéseket tervez

A szekszárdi és a környező ipari parkok és a térség gazdasági fejlődésének növekvő energiaigényeit figyelembe véve az E.ON csoport alakítja az áram- és gázhálózatot, és reagál az új bekapcsolási igényekre. A célok a következők: üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése.

Tolna megyében az E.ON 4000 km hosszú áram-, és 2000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 385, illetve 150 km Szekszárdon működik. A vállalatcsoport Szekszárd városában 18 beruházási munkát tervezett a 2019-es évben, összesen 147 millió forint értékben, ezek a kisfeszültségű és középfeszültségű áramhálózatokat érintik – derül ki az E.ON közleményéből.

A társaság a szekszárdi üzemek területén – mely nagyságrendileg Tolna megyét fedi le - több mint 2,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére az idei évben. A beruházások összehangolása Szekszárd MJV városüzemeltetési és városfejlesztési szakembereinek, valamint az E.ON mérnökeinek szoros együttműködését igényli.

Egy kiemelt projekttel tovább bővült a tervezett munkák száma az év során: Mözs településen zöldmezős beruházásként idén elindul egy 132/22kV-os alállomás megvalósítása, amely a gazdaság fejlődésével megnövekedett ipari igényeire ad válasz, és a tervek szerint 2021-ben készül el. A 1,7 milliárd forintos projekthez kapcsolódó beruházások jelentősen javítják a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. Már megtörtént a terület kiválasztása, jelenleg az alállomás tervezése zajlik.

Az E.ON csoport a Szekszárdi Ipari parkban 23 millió forint értékben bővítette a SAMSONITE-ot ellátó transzformátor állomást, és új kábeleket fektetnek az Ipari Parkban jelentkező többlet villamosenergia igény biztosítására.

A munkák tervezésekor kiemelt figyelmet kapnak a helyi ipart érintő beruházások, amelyekkel az E.ON a térségben működő vállalatok és vállalkozások üzleti fejlődését segíti. Szintén fejlesztéshez kapcsolódóan, az év harmadik negyedévében társasház építéshez is kialakítanak új villamos hálózatokat a szakemberek. Szintén az Ipari parkban valósult meg egy 14 millió forintos beruházás, amely a NIPÜF megnövekedett villamosenergia és földgáz igényeire adott választ.

Az ipari fejlesztések mellett az E.ON a lakosság biztonságos és zavartalan energiaellátása érdekében számos átalakítást végzett a Szekszárd és Szálka közötti középfeszültségű légvezetékes hálózaton, a Csatári toroknál 264 m középfeszültségű légvezeték szakasz bontására került sor. Szekszárdon a Kávé háza előtti vasoszlopot önkormányzati kérésre áthelyezték. Új földkábel és transzformátor építés valósult meg a Kadarka utcánál, illetve a Rákóczi utcában is új földkábel kiépítésére került sor, valamint nagyobb teljesítményű transzformátort helyeztek üzembe egy újonnan épülő társasház számára. A Wosinsky lakótelepen transzformátor besűrítésre került sor a megnövekedett igényekre reagálva, földkábel építéssel, új transzformátorral.

Szekszárd földgázvezeték-hálózata viszonylag fiatal, így néhány évig még nincs szükség nagy arányú rekonstrukciós beavatkozások elvégzésére a város földgáz hálózatán. Az új energiaigények kielégítése adja a legtöbb feladatot a szakembereknek. Az utóbbi években megugrott azon lakossági igények száma, amelyekben a földgáz hálózatra való csatlakozási szándékukat, a földgáz bevezetését kérték a tulajdonosok, illetve az ipari célú bővítési és új földgázfelhasználási igények is jellemzőek.

Az E.ON-nál jelentkező megnövekedett energiaigények azt mutatják, hogy a vállalkozások jelen vannak, fejlesztéseket terveznek, kiemelt büszkeséggel mondhatom, hogy az elmúlt tíz évben egyetlen vállalkozás sem hagyta el Szekszárdot, sőt ipari park fejlesztésen dolgozunk. A lakosság új energiaigényei szintén a fejlődést tükrözik, arra utalnak, hogy a családok életszínvonala nő, egyre több fiatal költözik a városba, ingatlant vásárolnak és újítanak fel.

– mondta el Ács Rezső, Szekszárd megyei jogú város polgármestere.

Fotó: MTVA/Jászai Csaba

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

e.on

fejlesztés

szekszárd

tolna megye

beruházás

energiaellátás