Turbózd fel őszre az immunrendszered: mutatjuk a legjobb tippeket

HelloVidék   
  Megosztom
Turbózd fel őszre az immunrendszered: mutatjuk a legjobb tippeket

Ahogy az évszakok váltakoznak, úgy kell biztosítani szervezetünk számára a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat is. Ahogy nyáron sokkal jobban oda kell figyelnünk a megfelelő folyadékbevitelre, úgy a hidegebb hónapokban a vitaminok és az immunrendszer védelme kerül a főszerepbe. Ahhoz, hogy ne terítsen le minket a hirtelen jött hűvös, változékony időjárás, érdemes néhány tippet megfogadni és bevetni. Mutatjuk a legjobb immunerősítő módszereket.

Allergia, fáradékonyság, megfázás - az ősz kezdetén valamennyivel szembesülünk, hiszen a szervezetünknek időbe telik átállni a hűvösebb, csapadékosabb időjárásra. Nyár végére kiürülnek a tartalékok, fáradtabbak vagyunk és bizony így könnyen leteríthet a lábunkról a legkisebb megfázás is.

Az év ezen időszakában az elsődleges feladatunk az immunrendszer javítása. Ugyan nem tudjuk tökéletessé tenni a működését, de könnyen kialakíthatunk egy egyensúlyt, hogy az megfelelő módon működjön. Azért, hogy immunrendszerünnk tökéletesen működjön, tennünk kell. Ráadásul néhány kis lépéssel már nagyon sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

A következő listában összeszedtük azokat a dolgokat, amiket érdemes megfogadni, ha nem akarjuk betegen vagy legyengülten végigvinni az őszi hónapokat.

  • Érdemes odafigyelni az étkezésre és az emésztésre. A szakemberek szerint legjobb, ha szezonális gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, mert így biztosan hozzájutunk a megfelelő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.
  • Ugyan széles körben hozzájuthatunk a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz, egyre többször fordul elő az emberek körében a vitaminhiány. Ha egy vérvétel alkalmával azt látod az eredményeden, hogy a vas, cink, réz, szelén, folsav, E, A vitamin, B6, vagy C vitamin alacsony szinten van jelen a véredben, akkor bizony vitaminhiányod van. Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem megfelelő étrendet követsz vagy nagyon kevés mennyiségben fogyasztasz gyümölcsöt és zöldséget.
  • A napok rövidebbé válásával és az éjszakák hosszabbodásával jelentősen csökkenhet a motivációnk a sport terén. Éppen ezért a korábban délutánonként végzett mozgásformákat érdemes a korai órákban elvégezni. Ha reggel letudjuk a mozgást, délután még lesz időn a pihenésre és a kikapcsolódásra is.
  • Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az otthon végzett takarítás, kerti munka is mozgásnak számít. Ha ezeket napi-heti szinten elvégezzük, máris tettünk egészségünk megőrzéséért.
  • Ha mégis sikerült lehangolt állapotba kerülnünk és érezzük magunkon a megfázás tüneteit is, akkor érdemes egy forró fürdőt venni. Ha tehetjük, szórjunk a vízbe tengeri sót és legalább húsz percig áztassuk magunkat a vízben. Ezután törölközzünk szárazra és fogyasszunk el egy nagy tányér zöldséglevest.

(via: shawellnessclinic.com)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

életmód

immunrendszer

ősz

betegség

időjárás