Kiadták a riasztást: özönvíz szakad a nyakunkba a héten

MTI   
  Megosztom
Kiadták a riasztást: özönvíz szakad a nyakunkba a héten

Csapadékosra fordul és egyúttal melegszik az idő a héten. A hajnalok is melegebbek lesznek, és többfelé alakulnak 20 fok felett a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn kisebb-nagyobb szünetekkel többfelé várható eső, zápor. Délnyugaton és északkeleten néhol zivatar is kialakulhat, a legtöbb csapadék is ezeken a tájakon valószínű. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 15-23 fokig melegszik a levegő.

Kedden az ország nagy részén legalább rövid időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés az északkeleti tájakon várható. Kezdetben délen még előfordulhat eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék. A minimumhőmérséklet általában 8-15 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 19-25 fok között alakulnak.

Szerdán keleten több helyen valószínű eső, zápor, míg másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csupán helyenként lehet csapadék. Késő délutántól azonban a nyugati tájakon felhősödés kezdődik, és estétől ott egyre többfelé kell számítani esőre, záporra, esetleg egy-egy zivatarra. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 18-24 fok között valószínű.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban átmenetileg pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a hajnalban képződő pára- és ködfoltok feloszlását követően kezdetben változóan felhős lesz az ég, délutántól azonban a nyugati, északnyugati területek fölé már egyre több felhő érkezik, és ott már eső, záporeső is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 17-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

csapadék

eső

özönvíz

hőmérséklet

zápor

zivatar

vihar