Repkednek a mínuszok: hétvégén támad a fogcsikorgató hideg

MTI   
  Megosztom
Repkednek a mínuszok: hétvégén támad a fogcsikorgató hideg

Borús idő várható az első októberi hétvégén. Pénteken még sok lesz a napsütés, de aztán többfelé beborul, és záporokra kell készülni. A maximumok egyre inkább 15 fok körül, többfelé alig 10 Celsius-fok felett alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napközben gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül, majd a késő délutáni, esti óráktól felhősödés kezdődik nyugat felől, és ott már kisebb eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok lesz, de főként a középső országrész szélvédett vidékein gyenge légköri fagy is előfordulhat, talaj menti fagy pedig többfelé valószínű. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többfelé várható eső, zápor. Nagy területen megélénkül, majd késő délutántól - a keleti országrész kivételével - helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 11-17 fok között várható.

Vasárnap északkeleten szórványosan, másutt helyenként várható kisebb eső, zápor. A szél élénk vagy erős lesz, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb 11-16 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

hideg

fagy

eső

csapadék

mínusz

talajmenti fagy

légköri fagy

hűvös