Eredményesek a vidéki városok: itt már biztosan alacsony a károsanyag-kibocsátás

MTI   
  Megosztom
Eredményesek a vidéki városok: itt már biztosan alacsony a károsanyag-kibocsátás

A vizsgált gépjárművek körülbelül 90 százaléka megfelelt a környezetvédelmi előírásoknak - mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, hogy négy városban - Budapesten, Győrben, Szegeden és Debrecenben - vizsgálták a gépjárművek károsanyag-kibocsátását.

A tavalyi méréshez képest 7 százalékkal javult a helyzet, de ez még mindig elmarad az eddigi legjobb, 2011-es állapottól

- tette hozzá. Az államtitkár szerint tovább kell dolgozni a szabályrendszer szigorításán, folytatni kell az ellenőrzéseket és a szemléletformáló akciókat. Szólt arról is, a hazai gépjárműállomány átlagéletkora még mindig magasabb, mint Nyugat-Európában, de egy idős autót is karban lehet tartani úgy, hogy megfeleljen a szabályoknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

gépjármű

autó

ellenőrzés

környezetvédelem

innovációs technológiai minisztérium