Szünetel az ellátás Berettyóújfaluban: kiürítik a szülészeti és nőgyógyászati osztályt

hvg.hu   
  Megosztom
Szünetel az ellátás Berettyóújfaluban: kiürítik a szülészeti és nőgyógyászati osztályt

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának felújítása miatt a szülőszobát szerdán átköltöztetik a műtő ébredőjébe. Az újszülötteket, illetve az édesanyákat és az ellátásra szoruló nőgyógyászati betegeket egy kórterembe helyezik el, amíg nem végeznek a munkálatokkal - írja a HVG.

Ez azzal jár, hogy október 9-től előreláthatólag az év végéig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály teljes egészét ki kell üríteni és új helyre kell költöztetni

- Dr. Muraközi Zoltán főigazgató.

Ahogy a portál írja, itt szükebb körülmények között látják el a betegeket, így biztonságukra való tekintettel a betegek érdekében a felújítás befejezéséig látogatási tilalom lesz érvényben a teljes Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályon. Valamint az apás szülések sem lesznek engedélyezve ez idő alatt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

berettyóújfalu

szülés

szülészet

nőgyógyászat