Ez a profi orvvadász-banda pusztítja a magyar vadállományt: videón a zsákmány!

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a profi orvvadász-banda pusztítja a magyar vadállományt: videón a zsákmány!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói – összehangolt bűnügyi akcióban – több helyszínen, 5 gyanúsítottat fogtak el orvvadászat és más bűncselekmények elkövetése miatt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat orvvadászat, lopás és természetkárosítás bűntettek miatt egy 37 éves feketeerdei férfi és társai ellen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak - a nyomozás adatai szerint - a Szigetköz Vadásztársaság működési területén hosszabb ideje, folyamatosan, vadászatra való jogosultság nélkül, illetve a vadfaj valamennyi egyedére kiterjedő vadászati tilalmi idő hatálya alatt, vad elejtésére vagy elfogására irányuló tevékenységet végeztek, majd az elejtett állatok húsát értékesítették.

A police.hu beszámolója szerint a megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás során felderített elkövetői kör elfogására, a bizonyítékok beszerzésére és az okozott kár megtérülésére, vagyonvisszaszerzés biztosítása céljából – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával – összesen 138 egyenruhás részvételével, egy időben, 12 helyszínen (Mosonmagyaróváron és környékén) összehangolt rendőri akciót hajtott végre 2019. szeptember 24-én.

Ennek során a nyomozók 5 férfit fogtak el, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki, majd közülük egy 37 éves feketeerdei és egy 45 éves mosonmagyaróvári lakos őrizetbe vételéről határoztak. A kutatások során a rendőrök több száz trófeát (őzbak, muflon, gím-, valamint dámszarvas), vaddisznó agyarat, egy frissen levágott szarvas fejet, továbbá tucatnyi lőfegyvert, lőszert, több különböző típusú éjjellátó távcsövet, számos védett (madár és emlős) állatpreparátumot, valamint közel félmázsa vadhúst és több gépkocsit foglaltak le.

Címlapkép forrása: police.hu

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadászat

orvvadászat

orvvadász

rendőrség

bűncselekmény