Természetes csodaszer: súlyos betegségtől véd meg a magyar ételek legfőbb alapanyaga

HelloVidék   
  Megosztom
Természetes csodaszer: súlyos betegségtől véd meg a magyar ételek legfőbb alapanyaga

Szinte minden magyar recept úgy kezdődik, hogy kockázd fel a hagymát. De vajon azt tudtad, hogy a hagyma nem csak az ételeinket teszi finomabbá, hanem olyan súlyos betegségek ellen is megvéd, mint a mellrák? Egy új kutatás szerint a hagyma és a fokhagyma fogyasztása rendkívüli módon lecsökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Azt mondják, hogy minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Korábban már körbejártuk ezt a témát, hogy valóban így van-e, most azonban újabb élelmiszerekről derült ki, hogy csodálatos hatással vannak az emberi szervezetre. Lehet, hogy ezt a szállóigét is felülvizsgálhatnánk, és módosíthatnánk arra, hogy „minden nap egy hagyma, az orvost távol tartja.”

A Buffalo Egyetem kutatói a Nutrition and Cancer nevű folyóiratban tették közzé a tanulmányukat, mely szerint, akik legalább napi egyszer fogyasztanak hagymát és fokhagymát, azok 67 százalékkal kisebb valószínűséggel kaphatnak mellrákot, mint azok, akik soha nem fogyasztanak. A kutatás résztvevői 314 emlőrákban szenvedő nő és 346 kontroll alany volt, akiket 2008 és 2014 között figyeltek Puerto Ricóban.

Puerto Rico ideális hely volt a tanulmány alátámasztásához, mivel ott a helyi gasztronómiának köszönhetően a nők sokkal több hagymát és fokhagymát fogyasztanak, mint az Egyesült Államokban és Európában

- mondta Gauri Desai, a tanulmány vezető szerzője. Hozzátette: a kutatás eredményei segítettek abban, hogy megértsék azt, miért alacsonyabb az emlőrák előfordulása Puerto Ricóban, mint az amerikai kontinens többi részén.

A kutatók két összetevőre összpontosítottak: mind a hagyma, mind a fokhagyma gazdag flavonolokban és szerves kénvegyületekben, melyek antikarcinogén tulajdonsággal rendelkeznek. Desai elmondta, hogy korábban már ismeretes volt, hogy a hagymának kedvező hatással bír a rák megelőzésében, ám az emlőrákkal való kapcsolatot korábban még nem vizsgálták.

Forrás: Modern Farmer

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hagyma

fokhagyma

vöröshagyma

lilahagyma

étel

fogyasztás

életmód

egészség

betegség

rák

gasztro