Fellélegezhetnek az allergiások: véget ért a parlagfűszezon

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek az allergiások: véget ért a parlagfűszezon

Fellélegezhetnek a parlagfű pollenjére allergiások – véget ért a szezon. A baranyai gazdálkodók idén is jelentős erőfeszítéseket tettek a gyomnövénnyel szennyezett területek kialakulásának megakadályozására. Idén 30 százalékkal kevesebb eljárást indított a Baranya Megyei Kormányhivatal, mint tavaly - írja a bama.hu.

A lap szerint véget ért a parlagfűszezon: a növény pollenkoncentrációja szerte az országban alacsony, az előrejelzések szerint pedig ebben nem várható változás a következő időszakban. A szakemberek szerint a parlagfűvel való fertőzöttség tekintetében átlagos volt az idei év, a növény idén is elsősorban ott okozott problémát, ahol nem tudták időben elvégezni a gazdálkozók a tarlóápolási munkákat.

Jelentős mennyiségű parlagfű-fertőzöttség volt tapasztalható a kultúrnövénnyel fedett táblák széleiben, a kapás kultúrákban (elsősorban napraforgóban, szójában), valamint a műveletlen parlag területeken. A nem jól időzített vagy a nem megfelelő hatékonyságú vegyszeres gyomirtás következményeként szintén nagyobb területeket lepett el a parlagfű

– tájékoztatta portált a Baranya Megyei Kormányhivatal, majd hozzátették: úgy tapasztalták ellenőrzéseik és szemléik során, hogy a baranyai gazdálkodók 2019-ben is jelentős erőfeszítéseket tettek a parlagfűvel szennyezett területek kialakulásának megakadályozása érdekében. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a tavalyi évhez képest 30 százalékkal kevesebb eljárást indított el a kormányhivatal, valamint a lakosság és a civil szervezetek bejelentése megháromszorozódott, melyek zöme megalapozottnak bizonyult.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

időjárás

parlagfű

kormányhivatal

bejelentés

pollen