Még a szezon előtt érdemes orvoshoz fordulni: érkeznek a védőoltások

HelloVidék   
  Megosztom
Még a szezon előtt érdemes orvoshoz fordulni: érkeznek a védőoltások

Elérkezett az influenza elleni védekezés megkezdésének az ideje – a három éven felüliek oltóanyagai ezen a héten érkeznek Baranyába, az ennél fiatalabbak vakcinái október végén várhatók. Az influenzajárvány kitörésétől egyelőre nem kell tartani, ám itt az ideje a védekezés megkezdésének. A tapasztalatok szerint jellemzően január-februárban kezdődtek a tömeges megbetegedések, de volt már példa a járvány decemberi megjelenésére - írja a bama.hu.

Magyarországon évente több százezren betegszenek meg az influenza tüneteivel, ezért fontos, hogy minél többen védekezzenek a fertőzés ellen és kérjék az ehhez szükséges oltást. A három éven felüliek védelméhez szükséges 50 ezer oltóanyag ezen a héten érkezik meg Baranyába, a három éven aluli gyermekek részére pedig október végétől további 200 térítésmentes adag áll majd rendelkezésre. Az előbbi oltóanyag mennyisége megegyezik a tavalyival, amelynek akkor mintegy 60 százalékát használták fel a háziorvosok

- hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Ahogy a portál írja, a Baranya Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy a szükséges oltóanyagból 20 adaggal több érkezik most, mint az elmúlt években a három év alattiaknak. Arra külön felhívták a figyelmet, hogy térítésmentesen jár az oltás a 60 éven felülieknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a várandósoknak, az egészségügyi és szociális intézményekben ápolt személyeknek, de azoknak is, akik munkájuk révén az említett veszélyeztetett csoportokkal kerülnek kapcsolatba. Akik nem tartoznak a említett kategóriába, azok a gyógyszertárakban szerezhetik majd be a térítéses oltóanyagot.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oltás

influenza

influenza szezon

influenza elleni védőoltás