Program az állatokért: így csökkentenék a kóbor kutyák számát

HelloVidék   
  Megosztom
Program az állatokért: így csökkentenék a kóbor kutyák számát

Ivartalanítás: egy szó, ami mind gyakrabban hallható, s talán elmondhatjuk, egyre fontosabb szerepet kap a hazai kisállattartók életében. Állatvédelem terén van még mit tanulnunk, ez cáfolhatatlan tény. Ugyanakkor az utóbbi években történtek vitathatatlan előrelépések ezen a területen. Az ivartalanítás az állatvédelem egyik alappillére, ezért örvendetes, hogy az idei évben az Agrárminisztérium összesen 96 millió forintos pályázatot írt ki kutyák ivartalanítására. Nógrádból a Karancs Mentőkutyás Alapítvány adhatott be pályázatot - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja, évek óta elkeseredett harcot vívnak egy komolyabb, országos szintű ivartalanítási akció eléréséért a hazai állatvédők. Most közelebb van ez a cél, mint eddig bármikor. Közel száz állatvédő szervezet írta alá a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz – svájci állatvédő alapítvány, a Magyar Állatvédő Országos Szervezete (MÁOSZ) és a Magyar Állat- és Természetbarátok Szövetsége együttműködésével kezdeményezett országos kisállat ivartalanítási programot. A program célja a kóbor és gazdátlan állatok irreálisan magas számát csökkenteni hazánkban.

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 96 millió forintot ad a kormány az állatvédelemre, egészen pontosan az ivartalanításra. Pályázat benyújtása után juthatnak támogatáshoz az állatvédő egyesületek. Ez rekordösszegű támogatásnak számít a civil állatvédelem harmincéves fennállása óta.

A pályázat szabályai szerint, támogatási igényt menhelyet működtető civil szervezetek – egyesületek vagy alapítványok – nyújthatnak be az állatvédelem területén végzett hasznos tevékenységük megvalósítását elősegítő pályázatra. A pályázat beadásának határideje október 18 volt.

Ezzel az ivartalanítási pályázattal az első és egyben a legfontosabb lépés megtörtént afelé, hogy megnyugtató megoldást találjunk a kóborállat-problémára, viszont javaslataink egyelőre csak részben valósultak meg, mert a pályázati keretösszeget növelni kellene, valamint nemcsak a menhelyet működtető állatvédelmi civil szervezetek, hanem valamennyi állatvédelmi civil szervezet számára kellene biztosítani a pályázati lehetőséget, az ivartalanítási támogatást a macskákra is ki kellene terjeszteni és a kiemelt megyék körét is bővíteni kellene pl. Nógrád megyével. Még sok dolgunk van, de kezdetnek ez is nagy eredmény

- írja a MÁOSZ a közösségi oldalán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutyák

állam

ivartalanítás

kóbor kutya

támogatás

pályázat