Másodjára is megcsinálta: a komáromi Vasember történelmet írt

HelloVidék   
  Megosztom
Másodjára is megcsinálta: a komáromi Vasember történelmet írt

Többször használtuk már az emberfeletti jelzőt Szőnyi Ferenc kapcsán, az viszont, amit most Mexikóban véghezvitt, olyan, amit ember még soha: másodjára is teljesítette a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból álló hússzoros ironmant - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írta hazai idő szerint vasárnapra virradó éjszaka Szőnyi Ferenc ultrafutó világtörténelmet írt Mexikóban, amikor a huszadik maratoni táv lefutása után beért a célba, ezzel pedig teljesítette a hússzoros ironmant. A hatalmas felkészülést és erőt igénylő verseny még október 5-én startolt el. A verseny végére pedig a komáromi Vasember leúszott 76 kilométert, kerékpározott 3600 kilométert és lefutott 844 kilométert.

Szőnyi Ferenc 523 óra alatt teljesítette a dupla decaironmant, három hétig szó szerint éjjel-nappal falta a kilométereket, ráadásul betegség is nehezítette a dolgát: úszás közben a klórós víz kimarta a száját, ezután az emésztésével is akadtak gondok, lázas is volt, de nem adta fel egy pillanatra sem. Történtek apró balesetek a kerékpáros szakasz alatt is, több defektet is kapott, de ezeken is felülkerekedett. Tapasztalt sportolóról beszélünk, így nem volt ismeretlen pálya Ferenc számára a verseny. 2010-ben már teljesítette a lehetetlennek tűnő kihívást, így most kétszeres győztesként térhetett haza.

Köszönöm szépen, megérkeztünk, úgy érzem. Hú, de kemény nap volt. Még dolgozik egy darabig az emberben az adrenalin, néhány napig még álmomban is futok majd, az biztos, de ez az úszómedence csak rémálmaimban jöjjön elő újra

- írta Facebook-oldalán a komáromi Vasember

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ironman

szőnyi ferenc

úszás

kerékpár

kerékpározás