Másodjára is megcsinálta: a komáromi Vasember történelmet írt

HelloVidék   
  Megosztom
Másodjára is megcsinálta: a komáromi Vasember történelmet írt

Többször használtuk már az emberfeletti jelzőt Szőnyi Ferenc kapcsán, az viszont, amit most Mexikóban véghezvitt, olyan, amit ember még soha: másodjára is teljesítette a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból álló hússzoros ironmant - írja a kemma.hu.

Ahogy a portál írta hazai idő szerint vasárnapra virradó éjszaka Szőnyi Ferenc ultrafutó világtörténelmet írt Mexikóban, amikor a huszadik maratoni táv lefutása után beért a célba, ezzel pedig teljesítette a hússzoros ironmant. A hatalmas felkészülést és erőt igénylő verseny még október 5-én startolt el. A verseny végére pedig a komáromi Vasember leúszott 76 kilométert, kerékpározott 3600 kilométert és lefutott 844 kilométert.

Szőnyi Ferenc 523 óra alatt teljesítette a dupla decaironmant, három hétig szó szerint éjjel-nappal falta a kilométereket, ráadásul betegség is nehezítette a dolgát: úszás közben a klórós víz kimarta a száját, ezután az emésztésével is akadtak gondok, lázas is volt, de nem adta fel egy pillanatra sem. Történtek apró balesetek a kerékpáros szakasz alatt is, több defektet is kapott, de ezeken is felülkerekedett. Tapasztalt sportolóról beszélünk, így nem volt ismeretlen pálya Ferenc számára a verseny. 2010-ben már teljesítette a lehetetlennek tűnő kihívást, így most kétszeres győztesként térhetett haza.

Köszönöm szépen, megérkeztünk, úgy érzem. Hú, de kemény nap volt. Még dolgozik egy darabig az emberben az adrenalin, néhány napig még álmomban is futok majd, az biztos, de ez az úszómedence csak rémálmaimban jöjjön elő újra

- írta Facebook-oldalán a komáromi Vasember

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ironman

szőnyi ferenc

úszás

kerékpár

kerékpározás